"Rodžer je bio kompletniji igrač od mene, ali stvari su se promijenile" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Rodžer je bio kompletniji igrač od mene, ali stvari su se promijenile”

Rafael Nadal je po četvrti put u karijeri proglašen za najboljeg sportistu sveta u izboru francuskog Ekipa.

Španski teniser je u razgovoru sa novinarima ovog dnevnog lista otkrio neke detalje iz svoje karijere, pričao je i o odnosu sa Rodžerom Federerom, kao i o tome da li je realna mogućnost da predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

“Ekip važi za ozbiljan dnevni list u Evropi i naravno da mi je drago što ova nagrada dolazi iz Francuske, najvažnije zemlje posle Španije u mojoj karijeri. Ovo je veliko priznanje, velika čast”, rekao je Nadal.

Bik sa Majorke je u karijeri osvojio 19 Grend slem titula, a verovatno bi imao i više da nije „savremenik“ Rodžera Federera i Novaka Đokovića.

“Rodžer je pre bio mnogo kompletniji igrač od mene, na svim podlogama. Danas, on ima 38, a ja 33 godine, stvari su se promenile. Teško je odlučiti ko je jači od nas dvojice. Verujem da kada ljudi odlučuju, dosta zavisi i od toga koji momenat se gleda u karijeri. Bilo bi fer reći da između nas nema neke velike razlike. Ko je najbolji? Iskreno, ne znam”, istakao je Nadal.

“Treba uzeti u obzir i druge parametre, mada je jasno da su Grend slemovi najvažniji. Međutim, u tenisu postoje i drugi faktori koji zaslužuju da se vrednuju”, odgovorio je Nadal na pitanje ko je bolji.

Nadal ističe da ne voli da priča o sebi.

“Generalno, ja volim sport. Volim da razgovaram o takvim stvarima, drugim disciplinama, poput golfa. Mogu da razgovaram o Tajgeru Vudsu sa svojim prijateljima recimo, ali ne mogu i o sebi, o tome ne razgovaramo. Kada se uključite u takvu vrstu debate, nije lako imati mišljenje. Čak i da ga imam, bilo bi teško pričati. Za to već imamo sjajne stručnjake”, rekao je Nadal.

Nadal smatra da će neko iz mlađe generacije tenisera osvojiti Grend slem u 2020. godini.

“Ne verujem da će ‘velika trojka’ nastaviti da osvaja sve Grend slemove. Neko od mlađih igrača će osvojiti sledeće godine”, upozorava svetski broj jedan.

Španac još uvek ne zna do kada će igrati.

“Učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine je san, ali teško je sada reći, pošto ih imam nekoliko. Razum mi govori da neću igrati, ali i da mi je neko rekao pre pet godina šta će mi se dogoditi u 2019. godini, rekao bih da je to nemoguće. Da sam se krajem 2009. godine pitao da li ću igrati i u 2020. godini, rekao bih ‘ne'”, zaključio je Nadal.

Danas objavljeno

“Marka” objavila ime osvajača “Zlatne lopte”: Nije Mesi

Zeljka

“Novak je veoma uzdrman”

Zeljka

Loše šutersko veče Bogdanovića, Pokuševski umalo poklonio produžetak Lejkersima

Zeljka

Ostavite komentar