27. Novembra 2021.

Rođendanska atmosfera se nastavlja: Grad poklanja 100 karata za predstavu “Zlatno doba”

Big Portal

Ovim putem Grad sugrađanima poklanja 100 karata za ovu predstavu, a svi detalji u vezi s tim objavljeni su na Fejsbuk i Instagram stranici Grada.

Naime, Gradska uprava slavi 90. rođendan i organizuje manifestaciju u čast Svetislavu – Tisi Milosavljeviću, prvom banu Vrbaske banovine (1929-1934) i čovjeku bez kojeg bi banjalučka istorija, ali i budućnost, ostale uskraćene za zlatno doba Banjaluke.

Tim povodom, pripremljeno je mnoštvo događaja, koji će biti održani u našem gradu od 1. do 5. decembra.Tako će svi zainteresovani moći 1. decembra da prisustvuju multimedijalnom događaju-svjetlosnoj projekciji na zgradi Gradske uprave i nastupu Gradskog tamburaškog orkestra sa početkom od 19 časova.

Te sedmice u okviru dana „Otvorena vrata Gradske uprave“ u glavnom holu biće pripremljen foto-kutak sa scenografijom iz zlatnog perioda Banjaluke gdje će posjetioci imati priliku da se fotografišu.

Kako bi se što bolje dočarao ambijent zlatnog doba, centrom grada šetaće glumci, koji će se naći u ulozi bana, njegove supruge i činovnika. Sugrađani će imati priliku da se druže i fotografišu sa kostimiranim glumcima.U Banskom dvoru, tokom trajanja manifestacije, biće otvorena izložbena postavka „U posjeti banu“, a za posjetioce biće omogućeno stručno vođenje od strane autora postavke Nadežde Lazarević Kovačević i Dragana Kovačevića.

sRPSKAINFO

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare