14. Septembra 2019.

Roditelji: Učiteljica u Kninu tjerala đake da joj čiste cipele

Big Portal

“Tokom nošenja testa, radnih listića, slučajno joj stanu na nogu i ona ih pošalje po sunđer da joj obrišu cipele. Ja ne mogu zamisliti svoje dijete kako kleči pred cijelim razredom i njoj briše cipele, mislim da to nikako nije korektno”, kazala je za RTL Tamara Tomić, jedna od ogorčenih majki kninskih učenika.

Roditelji su se pisanim i usmenim putem žalili svim institucijama.

Feral news javlja da su, nakon što su za sve saznali, roditelji tražili hitan sastanak s direktorkom i stručnom službom povodom pomenutog incidenta. Prema tim navodima, direktorka je još u februaru, kad su roditelji usmeno zatražili hitan sastanak, upoznata s incidentom, ali tada nije obavijestila nadležne institucije, prenosi Index.hr.

Većina roditelja je potpisala i dostavila zahtjev direktorki za pisano izjašnjavanje u kojem su hronološki naveli niz propusta u radu učiteljice Renate Pucić .

Uključilo se i Ministarstvo prosvete koje je zatražilo hitno izjašnjavanje škole, a školska direktorka je zatražila od Agencije za vaspitanje i obrazovanje stručan pedagoški nadzor po hitnom postupku, što im je obećano čim se učiteljica vrati s bolovanja.

U meduvremenu, roditelji djece koja pohadaju kninsku školu išcekuju rešenje.

Roditelji su naveli da su se čudne stvari događale kod te učiteljice, da su djeca morala da je masiraju, kupuju užinu i nose joj kući.

“Jednog malog je konstantno omalovažavala, govorila mu da je glup. Zbog toga se i povukao u sebe”, komentarisao je Željko Kološ, otac jednog od učenika.

Učiteljica je za RTL kazala da se radi o “nevjerovatnoj hajci određenog dijela roditelja i da ništa od toga nije tačno kao i da u 20 godina svoje karijere nikad nešto ovako nije doživjela”.

Iz iste škole prije dva dana je u javnost izašao slučaj učenika koji je terorisao i fizički zlostavljao više drugih učenika.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare