25. Juna 2019.

Roditelji ponizili mamu jer nije mogla izdvojiti 45 evra za poklon učiteljici

Big Portal

KRAJ školske godine za neke je roditelje neugodan zbog neobičnog razloga. Naime, u nekim je razredima običaj skupiti novac i učiteljici zahvaliti zajedničkim darom roditelja. 

Međutim, jedna mama ostala je neugodno iznenađena iznosom koji su drugi roditelji predložili i odlučili skupiti.

“Odlučila sam učestvovati, ali imam i druge troškove pa sam odlučila dati 25 evra”, napisala je anonimna mama na roditeljskom forumu Netmums.

Međutim, mama koja je prikupljala novac za zajednički poklon, javila joj se i jasno dala do znanja da je dogovoren iznos od 45 evra po djetetu.

“Objasnila sam joj da mogu dati samo 25 evra. Šokirala sam se kad mi je nakon nekoliko sati stigla poruka u kojoj je stajalo da to što sam učinila nije pošteno prema drugim roditeljima i da je stavljam u neugodnu poziciju te da će mi vratiti 25 evra”, dodala je.

“Idući je dan zbog toga odlučila pokušati objasniti svoju situaciju.

Zamolila sam je da o ovome ne razgovara s drugim mamama jer sam željela sa svima zadržati prijateljski odnos. Bila je uvrijeđena. Kad je shvatila da se nećemo složiti, rekla mi je da ima 45 godina i da ne treba ovakvu gnjavažu. Nikad se nisam osjećala tako šokirano i poniženo”, pojasnila je majka i pitala druge korisnike foruma kako bi reagovali na njenom mjestu.

Očekivano, većina smatra da je riječ o prevelikom iznosu za kupovinu zajedničkog poklona.

“Meni 45 evra zvuči kao astronomski iznos i nikad ne bih tražila toliko novca. Uvijek bih radije rekla svima da daju koliko mogu jer čak i 25 evra smatram pristojnim doprinosom”, napisala je jedna majka.

“Divim se učiteljima, to su fantastični ljudi, ali iskreno mislim da im više znači poklon od srca nego skupocjeni poklon. Roditelji, birajte ono što vaša djeca smatraju prikladnim, čak i ako je to njihov ručni rad”, dodala je druga.

“Kao učiteljica se zgražavam nad ovim. Lijepo da roditelji žele pokazati zahvalnost, ali ludo je trošiti toliko novca”, smatra treća.

Index

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare