10. Februara 2022.

Roditelji napravili popis pravila kako bi gosti vidjeli novorođenče: “Bezdušni ste”

Big Portal

Majka je istakla da su popis napravili još u oktobru mesecu i da su ga poslali svim svojim poznanicima pre nego što se ona porodila početkom januara – u oči Božića.

Prenosimo vam listu zahteva i pravila jedne 33-godišnje mame.


“Pre svega, gosti moraju da budu u potpunosti vakcinisani, a ako im je loše, ne bi trebalo da dolaze. Takođe, svi koji žele da dođu, moraju da se najave barem nedelju dana pre posete”, napomenula je majka.

Posete ne primaju između 19.30 i 22 sata, a gosti mogu ostati samo sat vremena. Takođe, oni ne smejuu da diraju ili uzimaju bebu ukoliko im roditelji ne dozvole.


“Ne primamo pušače ni one koji nose parfem ili dezodorans. Nećemo da objašnjavamo razloge. Dete ne smete da snimate i objavljujete na društvenim mrežama”, dodala je.

Takođe, potencijalni gosti bi trebalo da ponesu poklon za bebu.

“Ako dolazite prvi put, očekuje se da mi date poklon-karticu i poklon za bebu s popisa onih koje smo odobrali. Pre nego što dođete, dobićete spisak hrane ili namirnica koje možete da ponesete. Takođe, dobićete listu kućnih zadataka koje možete da uradite umesto nas”, nastavila je.

Kako dalje piše u pravilniku, svakoj osobi je dozvoljeno da dođe dva puta nedeljno.

“Moja 20-godišnja sestra je htela da dođe, ali nije imala dovoljno novca za bebin poklon. Shodno tome, ponudila nam je da obavi neke kućne poslove umesto nas, ali smo je ipak odbili i rekli da ne dolazi. Suprug i ja smo zaključili da će posetioci imati iste ponude, ukoliko bismo napravili istupak za moju sestru”.

Nakon njihove zajedničke odluke, par je dobio oštre kritike od ostalih članova porodice, a suprug ove 33-godišnje žene i majke je blokirao svoje roditelje na društvenim mrežama.


Ni korisnici Redita nisu ostali ravnodušni na ovakav tretman gostiju, te su osuli paljbu na novopečene roditelje.

“U redu je da imate svoja pravila, ali da očekujete poklon-kartice i da vam gosti obavljaju kućne poslove, to je, prosto, neverovatno”, napisala je jedna osoba.

“Vaša rođena sestra je ponudila da vam očisti kuću umesto poklona, a vi ste je odbili, pa ovo je strašno. Toliko je htela da vidi bebu, a vi ste joj rekli NE?”, dodaje druga.

“Bezdušni ste”, zaključila je treća.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare