4. Aprila 2022.

Rodik o Alkarasu: Pustite ga da bude svoj

Big Portal

Teniser iz Mursije je stigao do treće titule u karijeri, ali prve iz ATP 1.000 serije i time postao najmlađi šampion turnira na Floridi. Logično, njegov strahovit uspon podigao je mnogo prašine, ali najviše je onih koji ga porede sa Rafaelom Nadalom kada je počinjao karijeru.

Endi Rodik, bivši broj jedan svetskog tenisa, osetio je da takva poređenja mogu da budu štetna, pa je preko Tvitera poručio da je vreme da Alkarasa ostave na miru i smanje pritisak na njega.

Ne mogu ništa da pomenem o Alkarasu na Tviteru da mi neko ne kaže, Rafa je uradio ovo, Rafa je uradio ono… Moramo da dozvolimo ovom momku da bude svoj. Čini se da je njemu sasvim udobno u sopstvenoj koži. Komforno mu je zbog načina na koji igra. Ne verujem da će ga sve to uznemiriti“, kaže Rodik.

Kada su ga pitali da li je video nekog nalik Alkarasu ranije, imao je spreman odgovor.

Da, ime mu je Rafa. Ili Rodžer. Ime mu je Andre Agasi u izvesnom periodu. Društvo se drži tih poređenja sa ovim elitnim igračima i to je kao da se poredi jabuka sa jabukom“, dodao je Amerikanac.

Nije ga iznenadilo kako je Alkaras izašao na kraj sa očekivanjima od prvog masters finala.

Normalno je bilo pitanje, kako će se snaći jedan 18-godišnjak u jednom takom velikom, prvom finalu za njega? Nisam sumnjao u to. Mislim da se njegovom timu dopada kako se on nosi sa tim očekivanjima“, zaključio je Rodik.

Naredni turnir na kom će mladi španski teniser igrati je Masters u Monte Karlu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare