Rođen je 1972, a sljedeće godine slavi tek 12. rođendan - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Rođen je 1972, a sljedeće godine slavi tek 12. rođendan

Prijedorčanin Darko Dakić, rođen 29. februara prestupne 1972, tek će iduće godine gasiti svjećice na rođendanskoj torti, i to 12.

Reklo bi se zauvijek mlad. Godine po zvaničnim rođendanima nerijetko u šali komentarišu i prijatelji.

– Kad kažem koliko imam tih godina, obično ide ono: “Lijepo si nam napredovao, a tek peti razred” – s osmijehom kaže Darko, jedno od “prestupne djece”, kako nazivaju one rođene 29. februara.

Šaljive opaske prate i šaljivi pokloni pa je tako ovaj 46-godišnjak za rođendane dobijao igračke, knjige za prvi razred osnovne škole i predškolsko, i to u vrijeme kad je bio uveliko punoljetan.

Sin “stariji” od oca
U Prijedoru, prema njegovim riječima, postoji još nekoliko “srećnika” poput njega. Prije 12 godina, sve ih je okupilo zajedničko rođendansko slavlje.

– Bio nas je pet-šest. Imali smo i veliku tortu. I bilo je baš lijepo, ali se poslije nismo više okupljali. Svako je, valjda, slavio za sebe. A mene drugari već prozivaju za naredno rođendansko slavlje. Ono uvijek ide s Olimpijskim igrama pa tako ispada da sam olimpijsko dijete, pravi olimpijac – naglasio je Darko i dodao da odavno ne slavi, kako ih naziva, “male” rođendane, one 28. februara ili 1. marta, ali da za “velike”, uz veliko društvo, obavezno pravi i dobre fešte.

Darko je otac tri sina. Kroz smijeh kaže da ga je najstariji sin, sada 15-godišnjak, po godinama već “prešišao”.

– Smiješno mu je kad kažem da slavim dvanaesti rođendan. Sve mi je to simpatično, a još simpatičnije je kad mi zbog datuma rođenja kažu da sam srećnik. Navodno smo posebni, a i rođendan možemo da slavimo kad poželimo. Nisam ja birao kad ću da se rodim, mada se ne mogu požaliti. Sreća su porodica, tri sina… Meni se, uglavnom, ostvarilo sve što sam želio – naglasio je Darko, koji se u životu bavi ugostiteljstvom i sportom.

U školu sa dvije, djed sa 15 godina
Rođeni 29. februara u školske klupe sjedaju sa dvije godine, a punoljetni postaju sa četiri i po. Sa samo 15 neki od njih su bake i djedovi. Prema nekim pokazateljima, Darko Dakić jedan je od pet miliona ljudi koji su rođeni na ovaj datum.

– Poznate ličnosti rođene na ovaj dan su Mel Gibson, Sandra Bulok, Kristina Agilera… i Darko Dakić – u šali i sa širokom osmijehom je zaključio ovaj Prijedorčanin.

Dnevni avaz

Danas objavljeno

Jedini rudnik dijamanata na svijetu u kome ako ga pronađete vaš je!

Vanja A

Hyundai modna kolekcija

Vanja A

Princeza Charlene zabrinula fanove novom objavom: Izgleda tužno i bolesno

Vanja A

Ostavite komentar