ROBIJAĆE 30 GODINA Prijedorčanin sa 54 udarca nožem i sjekirom ubio suprugu i njenog ljubavnika - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

ROBIJAĆE 30 GODINA Prijedorčanin sa 54 udarca nožem i sjekirom ubio suprugu i njenog ljubavnika

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Aliji Hrustiću iz Prijedora i osudio ga na 30 godina zatvora zbog ubistva supruge Azre Hrustić i ljubavnika Envera Halilagića, koje je zatekao u krevetu i ubio sa 54 udarca nožem i sjekirom!
Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud u trećestepenom postupku odbio žalbe odbrane i Tužilaštva.

– Odbijaju se kao neosnovane žalbe Tužilaštva i branioca optuženog i potvrđuje se drugostepena presuda Vrhovnog suda Republike Srpske kojom je Hrustić oglašen krivim za teško ubistvo i osuđen na 30 godina zatvora – navodi se u odluci Vrhovnog suda RS.

Odbrana je u žalbi tražila ukidanje presude i ponavljanje postupka zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, ali i zbog same kvalifikacije krivičnog djela, smatrajući da se tu radilo o ubistvu. S druge strane, Tužilaštvo je tražilo da se Hrustiću kazna poveća sa 30 na 35 godina zatvora.

Stravični zločin počinjen je 27. maja 2017. godine u kući u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora, u kojoj je Azra radila kao pomoćnica. U presudi se navodi da je Hrustić kobnog jutra došao do kuće da potraži svog maloljetnog sina.
– Kad je u dvorištu primijetio auto Envera Halilagića, iz svog vozila uzeo je sjekiru i nož i ušao u kuću. U sobi je zatekao nage Azru i Envera i odmah ih napao i udarao nožem i sjekirom dok ih nije usmrtio – navodi se u presudi.


Koliko je monstruozan bio ovaj zločin, svedoči i činjenica da je nož kojim je ubistvo počinjeno, pronađen zariven u polni organ Hrustićeve supruge. Vještačenjem je utvrđeno da su Azra i Enver ubijeni sa 54 udarca nožem i sjekirom, na kojoj je od siline udaraca pukla držalica, piše Avaz.

Pokušao se ubiti

Nakon krvavog pira, Alija Hrustić se, prema tvrdnji odbrane, pokušao objesiti, ali je to spriječio njegov sin. Hrustić se potom sam predao policiji i od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je uračunat u izrečenu kaznu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Vučić nakon saznanja o pripremi atentata iznio moguće razloge: “Nije prazna priča”

M.

Širom Crne Gore protesti

M.

Đoković može na Rolan Garos bez vakcine

M.

Ostavite komentar