29. Oktobra 2019.

Robert de Niro o filmu “Irac” i saradnji sa Skorsezeom

Big Portal

“Bob ima neverovatnu sposobnost da s gledaocima sarađuje čak i onda kada tumači stvarno užasne likove i kada ih uvuče unutar čudovišta koje igra. On je igrao u mojih prvih osam filmova glumeći sociopate, psihopate, teške likove, a svaki od tih likova je do kraja približio publici i mene kao reditelja učinio slavnim “, izjavio je Martin Skorseze u razgovoru koji s De Nirom vodio krajem prošle godine na Filmskom festivalu u Marakešu s novinarkom “Politike” Dubravkom Lakić, a koji list objavljuje danas.

Kako navodi list, Lakićeva je razgovarala sa ovom dvojicom svetski proslavljenih holivudskih filmskih zvezda povodom najave da će snimiti svoj deveti zajednički film, “Irac”, u produkciji ” Netfliksa”, TV giganta koji je nedavno započeo i produkciju bioskopskih filmova.

Pošto je film snimljen i prikazan u okviru Njujorškog filmskog festivala sa značajnim uspehom, Lakićeva je odlučila da razgovor sada objavi jer će film biti prikazan na nekoliko filmskih smotri u svetu ove jeseni.

Posle festivala u Trajbeki prikazan je u Rimu i Londonu, a zvanična premijera je rezervisana za otvaranja 41. Fuknsjig festivala u Kairu 20. novembra. Premijerno prikazavanje na TV kanalu Netfliksa već je zakazano za 27. novembar

Tokom razgovora, De Niro je ispričao da je ovaj film pripremao 10 godina jer je utrošio dosta vremena na prebacivanje sadržaja istoimenog romana o dvojici poznatih gangstera u scenario.

On igra Frenka Širana, zvanog “Irac”, koji je ubijao za mafijašku porodicu Bafalino, dok je Al Paćinu pripala uloga sindikalnog lidera Džimija Hofe, Širanovog prijatelja. U ovoj verziji, Hofu, čija je smrt još nerazjašnjena, ubio je baš Širan.

Na pitanje kako je došlo do nove saradnje za deveti zajednički film De Niro je objasnio da je Skorseze njegov doživitni saradnik i veliki prijatelj i “jedan od najvećih blagoslova” njegovog života.

“Imao sam veliku sreću da sam tolikoputa sarađivao sa Skorsezeom i da imamo tako dugu i kreativnu vezu. Mi smo odrasli u istom kvartu, mogli smo kao ali da mi renemo pogrešnim uterm, međutim, mi smo se okrenuli filmu i tu smo danas gde smo. On se uvek najbolje snalazio sa mnom kao glumceim” ,poverio se De NIro.

” I Paćino i ja smo želeli novu saradnju i bilo je potrebno puno vremena da se ponovo nađemo zajedno u nečemu što će nam odgovarati, ”Irac” je predivno zajedničko iskustvo”, istakao je De Niro.

Kao student Strasbergovog studija i Glumačke škole Stele Adler, De Niro (1943) je stekao slavu kao metodski glumac i na pitanje da li se nešto u njegovom metodu glume promenilo, odgovoiro je da se u principu njegov glumački metod godinama nije mnogo promenio, ali je stav prema metodu postao opušteniji.

“Pokušavam da shvatim šta je apsolutno neophodno a šta nije. Kada sam bio mlađi, bio sam više zabrinutn i nervozan, i manje opušten u realizaciji svojih uloga, To je sada drugačije”, kaže poznati glumac.

Na kraju opširnog intervjua posvećenog novom filmu, De Niro se osvrnuo i na svoj stav prema američkom predsedniku Donaldu Trampu za koga nije imao lepih reči, što je i više puta iskazivao u javnosti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare