Rizoma Stealth - retrovizor kakav dosad niste vidjeli - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Rizoma Stealth – retrovizor kakav dosad niste vidjeli

Rizoma je brend koji nam je podario neke od najinovativnijih komada opreme.

Rizoma je brend koji nam je podario neke od najinovativnijih komada opreme.

Sada je proizvođač inspiraciju našao u svetu aeronautike, spojivši to sa svojim ogromnim trkačkim iskustvom.

Rezultat je retrovizor kakav dosad niste videli. Upoznajte Stealth.

Rizoma Stealth

U pitanju je proizvod namenski dizajniran za supersport motocikle. Stealth ima minimalistički izgled, koji se slaže sa celokupnim dizajnom motocikla, ali koji pruža izuzetnu preglednost. Ima dva dela: fiksni držač, koji se postavlja na oklop, i pokretni stakleni element koji služi kao retrovizor.

Rizoma Stealth

Taj pokretni element može da se zarotira u zatvorenom položaju, čime se savršeno spaja sa držačem u aerodinamičko krilo. Stealth je više od retrovizora atraktivnog izgleda, on je funkcionalno krilo. U zatvorenom položaju, postaje krilo s uklop od 25 stepeni, koji ne samo što daje novi, agresivniji i elegantiji izgled, već dodaje aerodinamički potisak za bolju stabilnost i upravljačke karakteristike, pogotovo pri velikim brzinama. Pri brzini od 300 km/h, Stealht daje 4 kilograma potisne sile.

Dosta je rada uloženo u dizajn držača. U ovom trenutku, Stealth je dostupan samo za određeni broj motocikala. To su Honda CBR1000RR, BMW S 1000 RR, Kawasaki ZX-10R, Suzuki GSXR-1000, Yamaha YZF-R1, Ducati Panigale V2 i Ducati Panigale V4. Fiksirani deo Stealth retrovizora odgovara samo ovim modelima i samo na njima može da se integriše na način da doprinosi pomenutom aerodinamičkom potisku.

Rizoma je dala sve od sebe da osigura da Stealth podjednako ima dobre performanse kao krilo i kao retrovizor. Kada je u položaju kao retrovizor, pruža odličnu preglednost u sportskom položaju vozača. Napravljen od aluminijuma, Stealth ima konveksnu površinu, pružajući odličan ugao pregleda uprkos svojoj maloj veličini.

Dostupan je u tri boje: crnoj, srebrnoj i sivoj. O tome kakav je proizvod u pitanju dovoljno govori činjenica da je dobitnik Red Dot dizajnerske nagrade za ovu godinu i to u kategoriji “Najbolji među najboljima”.

Izvor: Moto-berza.com

Danas objavljeno

Spoj bicikla i električnog automobila: UILA je izrađen pomoću 3D štampača, juri 25 km/h (VIDEO)

Vanja A

Mercedes prvi u Njemačkoj smije i bez vozača

Vanja A

Ništa od VN Kine i u 2023. godini

Vanja A

Ostavite komentar