Riža sa cimetom i jabukama – idealan jesenji desert - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Riža sa cimetom i jabukama – idealan jesenji desert

Kremasta i slatka riža sa cimetom i jabukama, može se poslužiti za doručak ili kao desert.

Ovo je zabavan način upotrebe jesenskih plodova, poput jabuka! Jelo se može se poslužiti toplo ili hladno, zavisno od ukusa. Ova recept je prilično jednostavan i sigurno ćeš poželjeti da ga probaš već danas.

Sastojci:

2 šolje kuhane bijele riže

3 šolje kravljeg ili biljnog mlijeka (po izboru)

1/2 šolje šećera

2 šolje oguljenih i nasjeckanih jabuka

1 čajna kašičica cimeta

1 čajna kašičica vanilije

Priprema:

Rižu, mlijeko, šećer i jabuke stavi u lonac. Miješaj dok se smjesa ne počne lagano kuhati. Smanji vatru na nižu temperaturu i kuhaj, često miješajući, oko 30 minuta. Makni s vatre i umiješaj cimet i vaniliju. Kašikom sipaj u zdjele za posluživanje i pospi dodatnim cimetom.

Prijatno!

Azra.

Danas objavljeno

Žene koje dugo ostaju mlade imaju jednu zajedničku karakteristiku

Vanja A

Da li svakodnevno konzumirate ORAŠASTE PLODOVE?

Vanja A

Mongolski čaj se pravi se sa jednom namirnicom, a pomaže kod grlobolje i kašlja

Vanja A

Ostavite komentar