15. Septembra 2022.

Riža sa cimetom i jabukama – idealan jesenji desert

Big Portal

Ovo je zabavan način upotrebe jesenskih plodova, poput jabuka! Jelo se može se poslužiti toplo ili hladno, zavisno od ukusa. Ova recept je prilično jednostavan i sigurno ćeš poželjeti da ga probaš već danas.

Sastojci:

2 šolje kuhane bijele riže

3 šolje kravljeg ili biljnog mlijeka (po izboru)

1/2 šolje šećera

2 šolje oguljenih i nasjeckanih jabuka

1 čajna kašičica cimeta

1 čajna kašičica vanilije

Priprema:

Rižu, mlijeko, šećer i jabuke stavi u lonac. Miješaj dok se smjesa ne počne lagano kuhati. Smanji vatru na nižu temperaturu i kuhaj, često miješajući, oko 30 minuta. Makni s vatre i umiješaj cimet i vaniliju. Kašikom sipaj u zdjele za posluživanje i pospi dodatnim cimetom.

Prijatno!

Azra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare