„RIP LFC“: Navijači povlače zastave sa Kopa - BIGportal.ba
Fudbal Sport

„RIP LFC“: Navijači povlače zastave sa Kopa

Navijači širom sveta, zajedno sa svim istinskim ljubiteljima fudbala, sa velikim zanimnjem i mnogo bjesa prate najnovija dešavanja u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Oglasili su se navijači brojnih klubova, oglasili su se igrači, treneri, fudbalske institucije.

Navijačka grupa Liverpula „Spion Kop 1906“ obratila se javnosti i obavestila medije da je odlučila da povuče sve svoje zastave i banere sa Kopa na Enfildu u znak protesta protiv „besramne“ odluke o učešću u novom takmičenju.

Čini se da samo takmičenje nikome kao ideja nije bilo sporno dok od UEFA i njenog predsednika nisu stigla upozorenja da će klubovi koji se odluče na učešće u Superligi biti izbačeni iz domaćih i evropskih takmičenja, a igrači dodatno kažnjeni zabranom nastupa za reprezentacije.

Odluka navijača Liverpula, koja je saopštena klubu, znači da će čuvena tribina na Enfildu u subotu kada na ovaj stadion dođe Njukasl biti ‘gola’.

„Kontaktirali smo klub danas i jasno smo stavili do znanja da želimo da sve naše zastave i baneri što pre budu skinuti sa tribine. Povlačimo svoju podršku klubu u ovom momentu. Osećamo da ne možemo da podržavamo klub koji finansijsku pohlepu stavlja ispred integriteta igre. Sramotno je i apsolutno odvratno ono što su vlasnici uradili. Ne znamo kako je sve otišlo ovako daleko bez ikakvih konsultacija sa navijačima. Prodali su dušu. Nijedan navijač Liverpula ne može da se složi sa idejom o Superligi. Bilo bi dobro da se menadžer i igrači oglase. Novo takmičenje je banalna ideja da veliki klubovi prigrabe još više finansijske moći i zarade više nego što su zarađivali do sada. Vlasnici, klubovi i uprave – da li vam je zaista stalo do najboljeg interesa klobova ili samo do računa u bankama? Mislimo da već znamo odgovor na ovo pitanje, ali vreme je da se razmisli o godinama tradicije i da se uradi ispravna stvar“, navedeno je u saopštenju.

Ovaj stav podržala je i najbrojnija navijačka grupa Liverpula „Spirit of Shankly“ pa će i njihove zastave i baneri biti sklonjeni sa Kopa.

Dok se pravi navijački baneri uklanjaju sa stadiona, navijači su došli do Enfilda i na njegove kapije okačili dva nova na kojima piše:

„RIP LFC 1892-2021.“

„LFC navijači protiv evropske Superlige“.

Danas objavljeno

Murinjo bijesan: Neka kažu šta je bilo u tunelu i njihovoj svlačionici

Zeljka

Ivanović iznenađen navijačima: Nisam to očekivao

Zeljka

Novak povećao prednost i počeo 343. nedelju na vrhu, Federer ispao iz top 10

Zeljka

Ostavite komentar