Ringbrothers Mercury Cougar - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ringbrothers Mercury Cougar

Poznata firma za modifikovanje automobila, Ringbrothers, predstavlja impresivnu restomod verziju čuvenog Mercury Cougara iz 1968. godine.

Kako piše Jutarnji.hr, automobil je trebalo da bude predstavljen na SEMA Showu u Las Vegasu 2020., ali sajam se nije održao zbog pandemije. Kako bilo, nakon brojnih restomod prerada klasičnih Mustnga, ovo su fotografije prvog Mercury Cougara koji je firma predstavila, a rezultat je fantastičan.

Ispod poklopca se nalazi 5,0 litarski Fordov Coyote V8 motor, isti onaj koji se koristi i u novom Ford Mustangu. Raspolaže sa 460 konjskih snaga i 570 Nm. Navedene performanse premašuju performanse bilo kog Cougara koji je izašao iz fabrike uključujući i izuzetno redak model GT-E.

Slično kao i motor, i prenos je prikladniji 21. veku, ugrađen je 10-stepeni automatski menjač preuzet s pick-upa Forda F-150 Raptor. Ostale nove komponente uključuju izduvni sistem Flowmaster od nerđajućeg čelika koji omogućava zaista agresivan zvuk.

Naplaci HRE serije C1 C103 u dimenzijma od 18 i 19 inča se brutalno uklapaju u ostatak automobila. Restauratorski radovi su još uključivali potpunu zamenu podnih panela, novi tunel za prenos i novu rešetku…

Izvor:Jutarnji.hr

Foto: Ringbrothers

Danas objavljeno

Toyota Hilux GR Sport

Vanja A

F1 u Singapuru do 2028.

Vanja A

Smartfon nebjezbedan u vožnji, a šta je sa ekranom multimedijalnog sistema?

Vanja A

Ostavite komentar