Rimac prikuplja 130-150 miliona evra svježeg kapitala zbog preuzimanja Bugattija - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Rimac prikuplja 130-150 miliona evra svježeg kapitala zbog preuzimanja Bugattija

Porsche će učestvovati u prikupljanju 130-150 miliona evra svežeg kapitala Rimac Automobila koji će hrvatskoj kompaniji poslužiti za preuzimanje Bugattija, izjavio je Mate Rimac za Automobilwoche.

Prikupljanje sredstava bi trebalo da bude završeno za dva do tri meseca, a sledeći krug je planiran krajem godine, rekao je Rimac za pomenuti časopis.

Porsche je vlasnik 15,5% udela u Rimac Automobilima i mogao bi da poveća svoj udeo na nešto manje od 50% u ugovoru koji bi takođe uključivao prenos Volkswagenove marke super automobila Bugatti na Rimac, piše Automobilwoche.

Izvršni direktor Porschea Oliver Blume je ranije ovog meseca rekao da su u toku intenzivne rasprave o budućnosti Bugattija i da bi Rimac mogao da igra pozitivnu ulogu jer su marke u dobrom tehnološkom stanju, dodajući da se odluka očekuje u prvoj polovini 2021. godine.

Rimac je razvio električnu platformu superautomobila koju isporučuje drugim proizvođačima automobila, uključujući automobile Pininfarina.

“Superautomobili imaju ograničeno tržište, tržište komponenata je puno veće. Zbog toga planiramo da proširimo našu kompaniju ”, rekao je Rimac za Automobilwoche. To uključuje planove za više nego udvostručenje radne snage Rimac Automobila do početka 2023. na 2.500 s trenutnih 1.000, rekao je Rimac.

Izvor:Seebiz.eu/Automobilwoche
Foto:Autoblog.rs

Danas objavljeno

Produženi Range Rover Evoque

Zeljka

Prva fotografija nove Honde Civic

Zeljka

Škoda Octavia RS: Češka limuzina na steroidima

Zeljka

Ostavite komentar