2. Marta 2021.

Rimac prikuplja 130-150 miliona evra svježeg kapitala zbog preuzimanja Bugattija

Big Portal

Prikupljanje sredstava bi trebalo da bude završeno za dva do tri meseca, a sledeći krug je planiran krajem godine, rekao je Rimac za pomenuti časopis.

Porsche je vlasnik 15,5% udela u Rimac Automobilima i mogao bi da poveća svoj udeo na nešto manje od 50% u ugovoru koji bi takođe uključivao prenos Volkswagenove marke super automobila Bugatti na Rimac, piše Automobilwoche.

Izvršni direktor Porschea Oliver Blume je ranije ovog meseca rekao da su u toku intenzivne rasprave o budućnosti Bugattija i da bi Rimac mogao da igra pozitivnu ulogu jer su marke u dobrom tehnološkom stanju, dodajući da se odluka očekuje u prvoj polovini 2021. godine.

Rimac je razvio električnu platformu superautomobila koju isporučuje drugim proizvođačima automobila, uključujući automobile Pininfarina.

“Superautomobili imaju ograničeno tržište, tržište komponenata je puno veće. Zbog toga planiramo da proširimo našu kompaniju ”, rekao je Rimac za Automobilwoche. To uključuje planove za više nego udvostručenje radne snage Rimac Automobila do početka 2023. na 2.500 s trenutnih 1.000, rekao je Rimac.

Izvor:Seebiz.eu/Automobilwoche
Foto:Autoblog.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare