27. Augusta 2022.

Rimac o recesiji: Ako potraje, bićemo još jači

Big Portal

Mate Rimac je rekao da je potražnja za potpuno električnim Rimac superautomobilima i Bugattijima sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i dalje jaka i možda čak i raste.

“U ovom trenutku ne vidimo nikakvo usporavanje, upravo suprotno. Mi smo sa Bugatijem rasprodati do 2025. Tako da čak i ako recesija potraje nekoliko godina, mi ćemo iz nje izaći još jači”, rekao je Rimac za CNBC. .

Bugatijev novi Mistral Roadster vredan 5 miliona dolara, koji ima 1.577 konjskih snaga i četvoro-turbo V16 motor, rasprodat je od svih 99 modela koje je trebalo da proizvede do trenutka kada je predstavljen javnosti u petak na Monterei Car Veek-u u Kaliforniji.

Rimac je rekao da je “malo iznenađen” što se automobil tako brzo rasprodao i dodao da je najveći broj kupaca iz SAD. Mistral, prema Rimcu, ima za cilj da oda počast vrhunskom motoru sa unutrašnjim sagorevanjem.

“To je proslava tog neverovatnog motora, koji je toliko jedinstven i predstavlja vrhunac razvoja motora koji verovatno nikada neće biti nadmašen”, rekao je Rimac.

Bugatti Rimac takođe proizvodi superautomobile pod imenom Rimac, uključujući Rimac Nevera, potpuno električni superautomobil od 1.900 konjskih snaga koji se prodaje za 2,1 milion dolara i dobija brojne porudžbine američkih kupaca.

Najveći pokretač rasta Rimac grupe je Rimac Technologi, koja prodaje baterije visokih performansi i EV tehnologiju za Porsche, Aston Martin, Hiundai i druge. Odeljenje, koje sada ima oko 1.000 zaposlenih, takođe razvija tehnologiju robotaksija sa samovozom.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare