Rimac: Napravljen prvi od 150 primjeraka Nevere - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Rimac: Napravljen prvi od 150 primjeraka Nevere

Kompanija Rimac automobili saopštila je da je napravila prvi od 150 planiranih primjeraka hipermodela Nevera i da će automobil “uskoro” biti isporučen kupcu.

Istovremeno je objavljeno da je već prodata kompleta serija od prvih 50 primeraka, iako svaki košta 2,4 miliona dolara. Kompanija navodi da je prvi završeni automobil rezultat više od 1,6 miliona kolektivnih sati rada i istraživanja.

Potvrđeno je da će se Nevera proizvoditi u okviru firme Bugatti Rimac, koja kontroliše marke Bugatti i Rimac. Za proizvodnju jedne Nevere potrebno je pet sedmica u sadašnjoj fabrici, a planirana je selidba proizvodnog pogona u novi Rimac kampus nedaleko od Zagreba. Izgradnja ovog centra je u toku.

Veliki broj komponenti ovog električnog hiperautomobila je razvijen unutar same kompanije, uključujući baterijski sistem, inverter, menjač, kontrolni sistem i multimediju. Kompanija je saopštila da je pogonski sklop redizajniran tri puta tokom petogodišnjeg razvoja modela.

Nevera je razvijena iz koncepta C_Two i ima četiri električna agregata. Snaga od 1914KS i 2360Nm obrtnog momenta prenose se na sve točkove. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 1,85 sekundi, do 160km/h 4,3 sekunde, a do 300km/h 9,3 sekunde. Maksimalna brzina je 415km/h.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Hyundai Motor osvojio Luminary nagradu

Zeljka

Audi odustao od ideje

Zeljka

Kako se sklapa Rimac Nevera?

Zeljka

Ostavite komentar