Rimac najavio novi Bugatti - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Rimac najavio novi Bugatti

​Godinama, pa i decenijama se govori da bi Bugatti mogao da ponudi limuzinu, možda čak i SUV, ali svakako bar još jedan model.

Nagađanjima je sada došao kraj jer je Mate Rimac za Motor Trend otkrio kako bi trebalo da izgleda budućnost Bugattija.

Mate je još prije dvije godine ideju da bi mogao da bude na čelu Bugattija smatrao nemogućom, a sada aktivno učestvuje u kreiranju budućnosti proizvođača najprestižnijih hipersportskih automobila.

Renomirani magazin kaže kako je Mate novi šerif koji želi i može da napraviti nešto mnogo više od Bugattija, pa u njegovoj gami vidi različite modele i, očekivano, električni ili bar elektrifikovani pogon.

“Mogao bih da napravim nešto ludo”, najavio je Mate promjene u kompaniji i onda se malo otvorio: “S tom markom možete da napravite mnogo toga. Možda SUV ili coupe s dugačkom haubom ili nešto apsolutno ludo o čemu niko ne razmišlja.”

Stvari su tu jasne. Rimac će razvijati dva nova Bugattijeva modela, i to do 2030. godine.

Prvi je benzinsko-električni hibrid, a drugi električni model.

Mate pritom jasno objašnjava kako je VW prevelik i da bi njegov razvoj hipersportskog automobila koštao milijarde, prenosi B92.

On će, kao maloserijski proizvođač razvoj moći optimizovati i, što je bitno, neće se ograničavati W16 benzinskim motorom.

B92.

Danas objavljeno

Specijalni Porsche 911 započinje svoje istraživačko putovanje

Vanja A

Zarobljen u automobilu prešao 500 km – tempomat se zaglavio, a kočnice otkazale poslušnost

Vanja A

Zašto su neki putevi u Kataru obojeni u plavo?

Vanja A

Ostavite komentar