Rimac Automobili i Bugatti odlična kombinacija - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Rimac Automobili i Bugatti odlična kombinacija

Hrvatski Rimac Automobili i Volkswagenov brend Bugatti čine dobru kombinaciju, rekao je glavni izvršni dirketor Porschea Oliver Blume za Automobilwoche.

Odluka o tome bi trebalo da bude doneta uskoro, rekao je Blume.

U zamenu za to, Porsche AG, takođe u vlasništvu Volkswagena, namerava da podigne svoje učešće u Rimac Automobilima koji trenutno iznosi 15,5 posto.

„Trenutno se intenzivno razmišlja o tome kako Bugatti može da bude razvijen na najbolji mogući način. Rimac bi ovde mogao da igra ulogu jer se marke dobro tehnološki uklapaju ”, rekao je izvršni direktor Porschea AG Oliver Blume.

“Postoje različiti scenariji s različitim strukturama. Verujem da će o tom pitanju odlučiti grupa u prvoj polovini godine”, rekao je Blume, koji takođe sedi u upravi matičnog Volkswagena AG.

Rimac je razvio električnu platformu superautomobila koju isporučuje drugim proizvođačima automobila, uključujući automobile Pininfarina.

Blume je takođe potvrdio veće ciljeve uštede za Porsche, rekavši da proizvođač automobila planira da podrži rezultate smanjenjem troškova za 10 milijardi evra (12,1 milijarda dolara) do 2025. godine, u odnosu na šest milijardi objavljenih ranije.

Izvor:Seebiz.eu
Foto:Autoblog.rs

Danas objavljeno

Test električnog automobila: Mini Cooper SE

Vanja A

Neupadljivi Audi 80 ispod haube čuva izvjesnu „tajnu“

Vanja A

Rast brenda Hyundai zahvaljujući elektrifikaciji

Vanja A

Ostavite komentar