Rijetko ko se volio kao njih dvoje: Arsen Dedić i Gabi Novak - BIGportal.ba
Ex Yu

Rijetko ko se volio kao njih dvoje: Arsen Dedić i Gabi Novak

Zajednički život trajao je 42 godine, sve do Arsenove smrti.

Arsen Dedić i Gabi Novak su se sreli prvi put 1958. godine u Zagrebu ispred jednog TV studija koji danas više ne postoji. U to vreme Gabi je bila u svom drugom braku sa kompozitorom Stipicom Kalođerom, a i Arsen je bio u braku sa Vesnom Suligoj, sa kojom ima ćerku Sandru. Gabin brak trajao je do 1970. godine, a Arsenov do 1965. godine.

“Imala je ona svoj život pre mene, imao sam i ja svoj, ali jednog sam dana shvatio da mi je namrijeta, da ne bih mogao dalje bez nje, a to je shvatila i ona.”

Ovim rečima je čuveni Arsen Dedić opisivao početak ljubavi sa Gabi Novak, antologijske ljubavi koja je trajala četiri decenije. Ljubavi koja je poslužila kao inspiracija brojnim generacijama, pa i Arsenovom muzičkom opusu, koji je ostao uklesan u istoriju muzičke scene u regionu.

Zvanično su se venčali nešto pre rođenja sina Matije – 1973. godine. Zajednički život, na koji se niko od njih nije požalio uprkos mnogobrojnim nedaćama kroz koje su prošli, trajao je 42 godine, sve do Arsenove smrti 2015.

Arsen je isticao da im je uvek bilo svejedno da li su na dnu ili negde drugde, važno je da su u svemu bili zajedno. Najlepši period života proveo je sa Gabi. Nakon njegove smrti u javnosti smo čuli iste reči od Gabi.

“Gabi mi je obećala da će ostati uz mene do kraja”, govorio je Arsen.

“Moje poštovanje prema Arsenu bilo je veliko. Dobro je znao da će naći u meni ženu koja će ga podržavati do poslednjeg časa, koja će ga negovati, čuvati, biti na njegovoj strani i nikada izgovoriti nešto ružno”, rekla je Gabi nakon Arsenove smrti.

Danas objavljeno

Nikola Kalinić postao tata

Zeljka

Branislav Lečić prisustvovao promociji knjige Žarka Lauševića

Zeljka

Miroslav Ilić i Devin sada otac i sin? Konačno se oglasio pevač

Zeljka

Ostavite komentar