Riješite se ovisnosti za slatkim i očistite organizam uz ova dva sastojka - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Riješite se ovisnosti za slatkim i očistite organizam uz ova dva sastojka

Kada vam padne šećer, ne možete da radite ništa dok ne pojedete nešto slatko? Ovo je veoma čest problem, koji, srećom, ima jednostavno rješenje za koje su vam potrebna samo dva jeftina sastojka.

Naime, zavisnost od šećera je najrasprostranjenija na svijetu, a većina onih koji imaju ovaj problem zapravo nisu svjesni da su zavisni. Šećer se ne nalazi samo u slatkišima, već je skriven i u mnogim “slanišima” pa ga unosimo u mnogo većim dozama nego što bi trebalo.Problem je što slatkiši u tijelu stvaraju uslove za akumulaciju sluzi u kojoj se razmnožavju gljivice i bakterije. Oni našem tijelu oduzimaju energiju, a da bismo je nadoknadili, organizam traži nešto slatko jer glukoza daje brzu energetsku dopunu organizmu.

Drugim riječima, ako se oslobodimo parazita, nestaće i želja za slatkišima. Zato je potrebno da se radi prevencija dva puta godišnje.

Naravno, prirodni načini za čišćenje organizma su najbolji, a ovom prilikom otkrivamo jedan za koji su vam potrebna samo dva sastojka – lan i karanfilić.

Za pripremu ove mješavine za čišćenje potrebno je da usitnite u prah 100 g sjemena lana i 10 g karanfilića.

Ovaj prah je zapravo lijek koji bi trebalo da konzumirate svaki dan po 2 ravne kašike tokom tri dana.

Ako želite, možete da ga dodate u kuhanu hranu, u jedan obrok, ili da ga pojedete pa popijete čašu tople vode (najbolje je u jutarnjim satima).

Poslije tri dana konzumacije praha, napravite pauzu 3 dana, pa možete da ponovite proceduru. Tretman treba da traje mjesec dana.Izvor: Republika.rs

Danas objavljeno

Zaljubljenost ili nam želudac nešto signalizira?

Vanja A

Kako se riješiti ispucalih usana?

Vanja A

Recept za slatkiš iz serije Squid Game zaludio je internet

Vanja A

Ostavite komentar