18. Jula 2022.

Riješite se celulita

Big Portal

Ne mora imati nikakve veze sa kilažom. Često, veoma mršave žene imaju celulit. Nastaje kao posledica prekomjernog uvećavanja volumena ćelija masnog tkiva, smještenih između mišića i kože.

“Pojava celulita na tijelu povezan je sa “lošim” metaboličkim procesima u potkožnom masnom tkivu, rekla je specijalista opšte prakse iz Rusije dr Marija Černjajeva i dodala:

“Celulit je bolest potkožnog masnog tkiva koja se uglavnom formira u predjelu butina kod žena. Nije štetan po zdravlje, već se smatra estetskim nedostatkom”.

Doktorka je naglasila da postoje razni tretmani, ali jedini način da se zauvijek oslobodite celulita je integrisani pristup, koji podrazumeva korigovanje ishrane.

“U ishrani morate da smanjite unos jednostavnih ugljenih hidrata, šećera – namirnica koje doprinose gojenju i neravnomjernoj raspodjeli potkožnih masti. U nekim slučajevima je potrebno da smanjite mliječne proizvode jer sadrže laktozu, mliječni šećer koji sam po sebi doprinosi oticanju i stvaranju naslaga masnoća. Mliječne proizvode je bolje da jedete u prvoj polovini dana, jer ako na primer pijete kefir noću, ujutru ćete se probuditi otečeni, sa kesama ispod očiju, a celulita na nogama će biti izraženiji, kaže ona i dodaje:

“Korisne, odnosno nezasićene masti treba da uvrstite u ishranu, a štetnu masnu i brzu hranu – uzimajte vrlo ograničeno. Obavezno pijte vodu tokom cijelog dana, 30 mililitara po kilogramu tijela, odnosno u prosjeku jedan i po do dva litra dnevno”.

Doktorka je objasnila da je kretanje veoma bitno. Ne treba da sjedite u jednom mjestu, jer to može doprinijeti povećanju izgleda narandžine kore.

“Važno je da se krećemo tokom dana. Na kraju svakog sata malo bržeg hoda, poželjno je da se još krećete 5-10 minuta, pa ona sjedite. Kada sjedimo na jednom mjestu, limfna drenaža je lošija, krv slabije cirkuliše kroz naše tijelo, a ovo je način da je ‘pokrenemo'”, završila je doktorka.

(NovostiMagazin)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare