"Riječi na papiru nisu dovoljne dok se ne otvore masovna radna mjesta" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Riječi na papiru nisu dovoljne dok se ne otvore masovna radna mjesta”

Izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel poručio je srpskom narodu da su oni preuzeli odgovornost za sporazum, a on znači masovno otvaranje radnih mesta.

Kako je rekao, “Reči na papiru nisu dovoljne dok se masovno ne otvore radna mesta”.

“Ovo je najveća delegacija iz SAD sa predstavnicima više agencija”, kazao je Grenel. “Ovde smo samo dve nedelje nakon sporazuma u Vašingtonu, imate punu pažnju Vašingtona, ovo je prava posvećenost vlade SAD”, kazao je. “Ne bismo bili ovde da nije predsednika Trampa, koji je verovao da može nešto drugo da se uradi, privreda i radna mesta da se stave u prvi plan. Data su obećanja narodu Srbije, hoćemo da nas smatrate odgovornim”, kazao je.

Grenel je odao priznanje predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić na zalaganju u tom procesu.

“Važne su inicijative privatnog sektora, jer otvaranje prilika za privatni sektor biće proces od 10-20 godina i videćete da će se vrlo brzo otvoriti radna mesta, visoko plaćena, u IT, energetici i infrastrukturi”, kazao je Grenel.

“Srbi obrazovani u SAD će se vraćati i ovde pokretati poslove i tada ćete videti rast”, dodao je.

Izvršni direktor Razvojne finansijske korporacije DFC Adam Boler rekao je danas da je u delegaciji u Beogradu kompletna ekonomska moć američke vlade.

On je naveo da ekonomska normalizacija predstavlja investicije i nova radna mesta. “Mogućnost da se razmišlja kakva bi budućnost mogla da bude umesto da budemo okrenuti prošlosti”, rekao je on.

Rekao je da je u pitanju nešto od čega svi imaju koristi i što će da donese novac u džepove ljudi.

“Videćete, ako damo snagu ekonomskoj normalizaciji, ovaj region će radiit i stvarati neverovatne mogućnosti.”

U Ambasadi SAD u Beogradu danas su zvanično počeli sastanci predstavnika privrednih komora Srbije i tzv. Kosova sa specijalnim savetnikom predsednika SAD Ričardom Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije, DFC.

Čadež: Grenel promenio pristup rešavanju složenih tema
Predsednik Privedne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel na uspešan način promenio pristup rešavanju složenih i teških tema i odblokirao proces saradnje.

“Zahvaljujući tome danas i pričamo o biznisu i zajedničkim interesima, a ne o onom što nas deli”, rekao je Čadež posle sastanka predstavnika privrednih komora Srbije i tzv. Kosova sa Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije DFC, i zahvalio Grenelu na tome.

“To je isuviše širok proces, koji je bio godinama blokiran, a ovakav pristup je učinio mogućim da se sedne u Vašingtonu i potpiše sporazum”, rekao je Čadež.

Istakao je da će istorija pokazati da ćemo se toga sećati kao prekretnice i donošenja stabilnosti u ovaj reigon.

Čadež je, takođe, zahvalio čelniku DFC Adamu Boleru što je tako brzo došao u Beograd.

“Kada smo se sreli pre dve nedelje u Vašingtonu, kada sam ga pitao koliko brzo mogu da dođu, rekao je ‘za dva meseca'”.

Čadež ističe da su imali jako plodne razgovore u prethodnih šest meseci da postoje brojne mogućostima i u Srbji i tzv. Kosovu.

Zahvalio je i predsedniku kosovske privredne komore Beratu Rukićiju na tome što sarađuju dobro već pet godina i da su napravili zajednički tim za podršku projektima, koji daje ekepsertizu vladama.

Danas objavljeno

U institucijama BiH uporno kriju diplome zaposlenih

M.

Ročište Alisi Mutap: Šta je tužiocima rekao zaštićeni svjedok

M.

Nova pravila za ulazak u Hrvatsku

M.

Ostavite komentar