16. Augusta 2022.

Riječi doktorke o masakru šokirale javnost: Takvo ponašanje je u temperamentu Cetinjana

Big Portal

“Nije pohvalno govoriti o psihičkom stanju, pogotovo preminulog. Takođe, moramo znati da živimo u Crnoj Gori, da su Crnogorci poznati po svom temperamentu, naročito na Cetinju. Vrlo obrazovani i gospodski ljudi, Cetinjani i Nikšićani i uopšte svi Crnogorci. Oni su hrabri ljudi, imaju izrazit humor, poznato je da svaka zgrada na Cetinju ima svoj naziv i svaki psihijatar mora da poznaje mentalitet sredine, odnosno te osobe. Ako uporedite mladića iz Vojvodine i mladića iz Crne Gore iz bilo kog grada, ono što radi mladić iz Crne Gore, ono što je nama normalno, ovom mladiću iz Vojvodine će biti nasilničko ponašanje. Što nije tako, nama je to jednostavno u temperamentu”, rekla je doktorka Purlija prilikom gostovanja na RTCG-u.

Njene riječi izazvale su oštre reakcije javnosti, koja smatra da je iskoristila prostor na javnom servisu da relativizuje nasilje i opravda stravičan masakr koji se u petak dogodio na Cetinju.

https://twitter.com/Neprijatni1/status/1559185901347012608

Tada je Vuk Borilović iz lovačkog karabina ubio deset svojih komšija, a ranio njih šest. Sam Borilović je podlegao posljedicama ranjavanja, ali još uvijek nije razjašnjeno da li je koban bio metak policije ili njegovog sugrađanina Nenada Kaluđerovića.

On je prije nekoliko dana dao izjavu u tužilaštvu i predao oružje, a sve žrtve masakra su sahranjene na Cetinju. Prema rekonstrukciji događaja koju je objavila policija, Borilović je prvo ubio svoje podstanare Natašu Martinović i njena dva sina.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”. U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sijao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Među ranjenima je i jedan policajac koji je pokušao da savlada Borilovića, a kasnije su i druge policijske ekipe izašle na teren.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare