25. Maja 2020.

Rigorozni novi propisi: U Grčku mogu samo dvoje u jednom autu

Big Portal

Jedini izuzetak biće porodice s maloljetnom djecom i oni će moći zajedno da putuju. Stroge mjere propisane su i za autobuse u kojima će se broj putnika smanjiti za 50 odsto – svako drugo sjedište mora da bude prazno. Pritom, tokom cijelog putovanja turisti će morati da nose zaštitne maske, a klima u autobusima neće smjeti da se uključuje.

Prema novim grčkim propisima, putnici u autobusima sjediće samo na po dva sjedišta iz razloga “socijalne distance”. Tako će autobusi od 50 mjesta smjeti da prevoze najviše 25 putnika, dok će autobusi na sprat, umjesto 70 putnika, smjeti da prevoze njih 35.

Takođe, u autobusima je propisano i obavezno nošenje zaštitnih maski u toku cijelog putovanja, prenosi Sputnjik.

Na vratima mora biti obezbijeđeno dezinfekciono sredstvo za putnike i osoblje, a preporuka je i da se postave paravani od pleksiglasa kojima će vozači biti potpuno odvojeni od putnika.

Prema novim propisima – vozači autobusa neće smjeti da uključuju klima-uređaje, već će se u toku cijelog puta vozilo prirodno provjetravati otvaranjem prozora ili šibera.

Rigorozne mjere moraće da se poštuju i u kombijima i u mini-busevima.

Prema propisima – kod vozila koja imaju sedam sjedišta maksimalan broj putnika biće dva, plus vozač. Vozila sa devet sjedišta moći će da prime, pored vozača, još tri putnika.

sputnik

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare