Ridlija Skota nije lako impresionirati, ali Hoakin Finiks "može sve" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Ridlija Skota nije lako impresionirati, ali Hoakin Finiks “može sve”

Poput još nekih poznatih režisera, Ridli Skot takođe nije ljubitelj filmova o superherojima. Međutim, čini se da je Oskarom nagrađeni “Džoker”, 2019. godine, izuzetak.

Reditelj “Gučijevih” podelio je snažnu reakciju na nastup Hoakina Finiksa u filmu “Džoker”, koji inače nije ni prvi ni poslednji glumac koji je tumačio ekscentričnog lika.

Međutim, njegova verzija “klovna-zločinca” ističe se odmah pored Hita Ledžera u “Mračnom vitezu”, bez obzira koliko je mračna i uvrnuta. Čini se da je sa tim saglasan i Ridli Skot, koji je u intervjuu za “Deadline” priznao zasluge Finiksu za njegov nastup vredan Oskara, a Skota obično nije lako impresionirati.

“Dovoljno je elegantan da obuzda svoj bes i kaže, koji stariji, mudriji čovek može ovo da uradi umesto mene? Dakle, skoro je šekspirovski, i mislim, znate, Hoakin može sve. Dakle, kada onda uradi nešto poput Džokera, postoje trenuci u Džokeru koje nikada ranije nisam video. Postoje reakcije u Džokeru koje su smešne. Ne možete samo reći da nisu zli. Dolaze iz oštećene duše. I to je ono što tražim: šta će biti Hoakinova verzija Napoleona?”, rekao je Skot.

Ovo je verovatno razlog zašto je Ridli Skot izabrao baš Hoakina Finiksa da glumi u njeogvom filmu “Kitbag”, u kome Finiks igra ulogu Napoleona Bonaparte. Ovo nije prvi put da njih dvojica rade zajedno, jer je Finiks igrao sporednu ulogu u Skotovom Gladijatoru, za koji je bio nominovan za Oskara.

Skot je u svom intervjuu pohvalio glumca što je ume da “uradi bilo šta” i što je u Džokeru uradio stvari koje reditelj “nikada ranije nije video”. Naravno, Skot izgleda veoma zaintrigiran u vezi sa tim kako će Finiks uraditi lik Napoleona.

Sasvim sigurno je da Hoakin Feniks donosi nešto dodatno mračnim likovima, kako liku u Gladijatoru, tako i Džokeru, a izgleda da je samo zbog njega Ridli Skot ipak priznao da mu se dopada film iz žanra za koji je ranije rekao da je “dosadan kao go*no”.

Ridli Skot je takođe kritikovao scenarije za filmove o superherojima, rekavši da se nedostatak priče i zapleta spasava samo masovnom upotrebom specijalnih efekata.

Danas objavljeno

Nacisti su joj u logoru oduzeli bebu, a 75 godina kasnije dogodilo se čudo: ‘Nisam mogla vjerovati!‘

Vanja A

Razvodi se William Levy: Objavio, zatim požalio

Vanja A

Ronaldo iznenadio Georginu originalnim poklonom za njen 28. rođendan: Ovo može samo on priuštiti

Vanja A

Ostavite komentar