Režiser svečane ceremonije otvaranja otpušten zbog šale od prije 23 godine - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Režiser svečane ceremonije otvaranja otpušten zbog šale od prije 23 godine

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju otpustili su režisera ceremonije otvaranja Kentara Kobajašija zbog šale o holokaustu izrečene još 1998. godine.

Predsednica Organizacionog komiteta Seiko Hašimoto rekla je da je Kobajaši otpušten dan uoči otvaranja pošto je u svom nastupu iskoristio izraz “Hajde da se igramo holokausta”.

“Otkrili smo da je gospodin Kobajaši u svom nastupu iskoristio frazu ismevajući istorijsku tragediju. Duboko se izvinjavamo što smo izazvali takav razvoj dogadjaja dan uoči ceremonije otvaranja i što smo izazvali nevolje i zabrinutosti mnogim uključenim stranama kao i ljudima u Tokiju i ostatku zemlje”, rekla je Hašimoto.

Kobajaši se izvinio i naveo da je skeč koji je tada napisao imao i neprimereni sadržaj.

Ceremonija otvaranja Igara biće održana u petak od 13 časova, bez prisustva publike, zbog pandemije korona virusa. Svečanosti će prisustvovati pojedini zvaničnici, gosti i predstavnici medija.

Početkom nedelje kompozitor koji je radio na ceremoniji otvaranja Keigo Ojamada morao je da podnese ostavku, nakon što su se na društvenim mrežama pojavili navodi da je u detinjstvu maltretirao školske drugove.

Danas objavljeno

Ema Votson u pantalonama i haljini, u isto vrijeme

Zeljka

Životna sredina i princ Vilijam: Više od milion evra za Kostariku i projekat očuvanja šuma

Zeljka

Vanesa Brajant tužila nadležne u LA okrugu – traže joj psihijatrijski pregled

Zeljka

Ostavite komentar