Revolucija u F1 – nov bolid fokusiran na trkanje - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Revolucija u F1 – nov bolid fokusiran na trkanje

Formua 1 je uoči Velike nagrade Velike Britanije predstavila kako će bolidi izgledati od 2022. godine.

Bolidi dobijaju novi izgled zbog čitavog niza pravila koja se menjaju od sledeće sezone.

Imaće potpuno redizajniran zadnji i prednji spojler, a oblik bolida biće zaobljeniji kako bi bolidima koji su iza bilo lakše da prate bolid ispred sebe i kako bi ga vozači lakše kontrolisali.

Točkovi će biti veći (18 inča) i imaće poklopce koji su ukinuti 2009. godine, a prednji spojler delomično će pokriti toćkove.

Formula 1 veruje da će se ovim promenama povećati konkurentnost te da će se lakše prstizati, a to bi trebalo da poveća atraktivnost čitavog sporta.https://www.b92.net/embed/index.php?nav_id=1891379

Nesreća Romana Grožana iz 2020. godine, kad mu je bolid eksplodirao pri udaru u ogradu, uticala je na dodatna poboljšanja kad je sigurnost u pitanju.

Novi bolidi biće dizajnirani tako da će se motor, u slučaju raspada bolida, moći sigurnije odvojiti od ostatka bolida i da neće dolaziti do isticanja goriva, zbog čega se Grožanov bolid zapalio.

Razlike bolida 2021. i 2022.

Luis Hamilton“Sledeća godina će biti ozbiljan izazov, navići se na novi bolid i novu eru bolida. Ali ako omogući da pratimo protivnike i trkamo se kao što je planirano, biće sjajno za navijače i za sport”.

Maks Ferstapen“Interesantno. Veoma drugačije od onoga na šta smo navikli. Najvažnija stvar je trkanje, da budemo bliži tokom trke. Ako je ovo korak napred, ja sam za to”.

Danijel Rikardo“Sviđa mi se zadnji deo. Izgleda kao stari bolidi, podseća me mnogo na 2008, taj stil, što je kul. Prednji deo je mnogo drugačiji. Mislim da će mi se sve više sviđati kako više budem gledao”.

Karlos Sajnc mlađi“Sviđa mi se bolid od prednjih točkova pa unazad. Kako je agresivan, kako izgleda agresivno zadnje krilo. Mnogo agresivnije izgleda od sadašnjeg, jednostavnije takođe. Nadam se da će unaprediti trkanje”.

Džordž Rasel“Ideja o promeni je ispravna, pretpostavljam da samo treba da sačekamo da vidimo kako će izgledati na stazi. Ako se pokaže, kao što se svi nadamo. Mislim da je prvi put sport imao radnu grupu koja je radila na unapređenju trkanja. A mi to, kao vozači, želimo”.

Danas objavljeno

Zavirite u naprednu vještačku inteligenciju koju predstavlja Jeep

Zeljka

Dacijin industrijski podvig: 24 sata za obnovu identiteta u fabrikama

Zeljka

Kia namjerava preoblikovati mobilnost u Evropi

Zeljka

Ostavite komentar