Revizija MINI hečbeka za 2021. - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Revizija MINI hečbeka za 2021.

Treća generacija MINI hečbeka pretrpela je najveću reviziju od kada je predstavljena 2013. godine. Sve četiri varijante ovog modela su dobile stilske izmene, unapređenje paketa opreme i dodatne opcije za personalizaciju.

MINI sa tri i pet vrata, Electric i kabriolet dobili su novi dizajn prednjeg kraja, sa većom rešetkom i crnim šestougaonim okvirom. Premeštene su maglenke i ventilacioni otvori, preoblikovani su blatobrani, a indikatori skretanja sada su opremljeni LED tehnologijom. Na zadnjem kraju svetlo za maglu takođe je dobilo LED lampu, a uvedena je i nova sekcija u trim crnog branika.

U kabini su redizajnirane audio kontrole smeštene ispod multimedijalnog ekrana dijagonale 8,8 inča, a ventilacioni otvori imaju crne panele. Završna obrada crne boje visokog sjaja sada je standardna, kao i kožni multifunkcionalni upravljač, a u redovnu opremu spada i digitalna instrument tabla dijagonale 5 inča.

Pogonske jedinice ostaju iste. Početni MINI One koristi 1,5 litarski turbo benzinski motor sa tri cilindra, koji proizvodi 102KS, odnosno 135KS u varijanti Cooper. Cooper S opremljen je dvolitarskim turbo motorom od 178KS (13KS manje zbog ugradnje filtera čestica u skladu sa novim regulativama), a John Cooper Works raspolaže sa 230KS. Electric je zadržao električni agregat u prednjem delu koji proizvodi 183KS, a napaja se iz baterije kapaciteta 28,9kWh. Autonomija prema WLTP ciklusu je 232km.

Revizija šasije pojačala je utisak vožnje kartinga. Adaptivno ogibljenje dolazi sa novim ventilima za pritisak u amortizerima, čime je optimizovana ravnoteža između sportskog osećaja i udobnosti u vožnji.

Kupci imaju veći izbor boja, pet različitih dizajna aluminijumskih felni i nove opcije za boju krova.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Ford Tourneo Custom: od dizela do pune elektrike

Vanja A

Preminuo bivši vozač Ferarija

Vanja A

Istorijski preokret: Volkswagen više nije najprodavaniji u Kini

V.R.

Ostavite komentar