Retro je u modi: Citroen predstavio novi logo - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Retro je u modi: Citroen predstavio novi logo

Francuski proizvođač je samo jedan u nizu automobilskih brendova koji su ulazak u električnu eru obeležili promenom vizuelnog identiteta.

Citroen je otkrio svoj novi identitet i logo koji je reinterpretacija originala iz 1919. godine. Novi logo će debitovati na novom konceptu pre kraja septembra, pre nego što se nađe u budućim proizvodnim modelima počev od sredine 2023.

Ovo je deseta revizija logotipa u 103-godišnjoj istoriji Citroena i treća u poslednjih 13 godina. Iako je zadržan dvostruki “ševron” sa potpisom, ovalni spoljašnji oblik je odstupanje od prethodnih interpretacija i povratak original.

Naime, ovaj dizajn je odabrao osnivač Andre Citroen 1919. godine, inspirisan svojom kompanijom za obradu metala koja je proizvodila sisteme zupčanika u obliku riblje kosti.

Novi logo je kombinovan sa svežom i pojednostavljenom paletom boja i modernim fontom za natpis Citroen.

U jednoj od različitih varijacija, logo je obojen u “Monte Carlo Blue” nijansu, koja će se takođe vratiti kao boja spoljašnja za buduće Citroen modele.

Međutim, Citroen takođe koristi blistaviji “Infra-Red” za fizičke, štampane i digitalne aplikacije, zamenjujući crvenu boju sa potpisom brenda.

Proizvođač automobila za sada nije otkrio detalje o predstojećem konceptnom automobilu koji će nositi novi amblem.

Francuska kompanija ga je opisala kao “važno konceptualno porodično vozilo.

Danas objavljeno

Volkswagen najavljuje električni SUV sa autonomijom od 700 km

Vanja A

Munro – moćni električni terenac iz Škotske FOTO

Vanja A

Kakve automobile pravi Rivian koji danas otvara tehnološki centar u Beogradu FOTO

Vanja A

Ostavite komentar