Restriktivne mjere se ublažavaju: Više od 70 novozaraženih u ovom dijelu svijeta su medicinari - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Restriktivne mjere se ublažavaju: Više od 70 novozaraženih u ovom dijelu svijeta su medicinari

Više od 70 odsto novih slučajeva otkrivenih u Španiji tokom protekla 24 časa su zaraženi zdravstveni radnici, saopštilo je danas špansko Ministarstvo zdravlja.

S obzirom da epidemija opada nakon vrhunca koji je zabilježen prije više od mjesec dana, Španija je počela da ublažava restriktivne mjere.

Najnoviji podaci potvrđuju trend posljednjih nedjelja koji pokazuje da je najviše novozaraženih među zdravstvenim radnicima, prenio je Gardijan. Od početka epidemije u Španiji je bilo više od 250.000 slučajeva korona virusa.

Od te cifre 18 odsto slučajeva, odnosno 43.956 njih su bili zdravstveni radnici, što Fernando Simon, koji se nalazi na čelu Ministarstva za vanredne situacije, ocjenjuje kao značajan podatak.

U dvije velike bolnice u Madridu i Kataloniji, regionima koji su najviše pogođeni korona virusom, stopa zaraženosti zdravstvenih radnika bila je 11 procenata.

Mortalitet među njima je bio 0,1 odsto u poređenju sa 7,8 u generalnoj populaciji, a manji broj njih se nalazio na intezivnoj njezi, usljed, kako je rekao Simon, razlike u godinama.

Tanjug
Foto: Quique Garcia/EPA

Danas objavljeno

Iz kompanije za sada ni riječi: Pali servisi Googlea, korisnici širom svijeta prijavljuju probleme

M.

Edin Vranj pušten iz pritvora

M.

Elez pregovara sa Tužilaštvom o priznanju krivice

M.

Ostavite komentar