Restomod Mercedes W108 - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Restomod Mercedes W108

Mercedesovi oldtajmeri su voljeni zbog svojeg bezvremenskog i impozantnog dizajna, i usmereni na udobnost. Međutim, ovaj primerak Mercedesa 250S W108 iz 1968. godine je nešto sasvim drugo, nakon što je dobio pogonski sklop i unutrašnjost relativno ‘novog’ C63 AMG-a.

Kako piše Jutarnji.hr, neobičan restomod se nalazi se u Brizbejnu u Australiji, i možda je ‘ultimativni sleeper’. Vlasnik je odlučio da zadrži originalnu nijansu crne s mnogo hromiranih elemenata. Međutim, spoljašnji pokazatelji da ovo nije reč o običnom W108 su moderni 19-inčni naplaci s pet krakova koji savršeno otkrivaju AMG-ove kočione čeljusti i ‘S’ emblem na prtljažniku.

Ulazeći u kabinu sedate u drugi automobil, ili je možda bolje reći drugo doba. Iza upravljača umotanog u alkantaru se nalazi moderna nadzorna ploča s infotainment sistemom i sportskim sedištima.

Vlasnik navodi da obožava efekat zbunjenosti prolaznika koji ne očekuju takve nivoe performansi od jednog W108. Svojevremeno, najsnažnija verzija je bila 280 SEL s 4,5 litarskim V8 koji je proizvodio 197 KS (145 kW), koji su na zadnje točkove slani putem trostepenog automatika. Međutim, ovog Mercedesa sada pokreće moderni 4,0 litarski bi-turbo V8 koji na put isporučuje 510 KS (375 kW) i 700 Nm obrtnog momenta, zato sada imate širu sliku u glavi.

Zapravo je ovaj W108 još snažniji – on proizvodi 522 KS (384 kW). Nismo sigurni da li je vlasnik testirao ubrzanje, ali C63 do stotke stiže za manje od 4 sekunde i razvija maksimalnu brzinu od 290 km/h. Konverziju je odradio Deluxe Body Werx, uz pomoć Maranello Auto Servicesa i eTunera.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Deluxe Body Werx

Danas objavljeno

Audi je predstavio zadnju seriju svog najatraktivnijeg modela

Vanja A

Kupci frustrirani: Moraju da čekaju do 30 mjeseci na isporuku novih modela

Vanja A

Motorola je napravila električni automobil 20 godina pre kompanije Tesla

Vanja A

Ostavite komentar