Restaurirani Porsche 911 s cijenom od 1,8 miliona dolara stiže na salon u Ženevi - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Restaurirani Porsche 911 s cijenom od 1,8 miliona dolara stiže na salon u Ženevi

Za ovaj model je zaslužan Scott Blatner, automobilski entuzijasta koji je pre nešto više od dve godine zatražio od kompanije Singer iz Kalifornije da njegov Porsche 964 modifikuje s ciljem poboljšanja performansi i voznih karakteristika.

Singer se za tu priliku udružio s Williams Advanced Engineeringom, a rezultat je, kako u kompaniji kažu, najnapredniji vazduhom hlađeni Porsche 911. Zvanično ime projekta je DLS (Dynamics and Lightweight Study), a kao što samo ime govori naglasak je stavljen na što bolje performanse i reduciranje ukupne mase.

Ispod poklopca se nalazi 4,0 litarski atmosferski motor snage čak 500 KS. Kada tome dodate činjenicu da su prilikom izrade korišćeni materijali poput ugljeničnih vlakana, magnezijuma i titanijuma pa ukupna masa iznosi tek 990 kg, jasno je za šta je sve ovaj model sposoban.

Uz izmene na oslanjanju, tu su i BBS magnezijumske felne od 18 cola uparene s Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama. Da, menjač je ručni s potpisom kompanije Hewland, a vlasnik bira postavke.

A da stvar bude bolja, ovo je samo jedan od planiranih 75 primeraka. Naime, nakon realizacije prvog projekta, kompanije su shvatile da postoji potražnja i nastavljaju s restauracijama i doradama ovog modela.

Ovaj projekat nosi cenu od 1,8 miliona dolara! To je više od 14 potpuno novih Porschea 911 992. Posetioci salona u Ženevi će imati priliku da vide ovaj prilično redak i papreno skup model na štandu Michelina u Ženevi.

Izvor: Jutarnji

Danas objavljeno

Maserati odlaže premijeru novog krosovera za 2022: Nema čipova

Vanja A

Porsche Taycan Cross Turismo Turbo S u problemima s brzinom na „testu severnog jelena“

Vanja A

BMW M135i xDrive za 2022. prošao kroz mehanička unapređenja

Vanja A

Ostavite komentar