Resident Evil serijal prodat u preko 103 miliona primjeraka, RE7 je najprodavaniji naslov - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Resident Evil serijal prodat u preko 103 miliona primjeraka, RE7 je najprodavaniji naslov

Capcom je objavio najnoviju prodajnu statistiku, koja pokazuje da je Resident Evil serijal igara prodat u preko 103 miliona primeraka u rasponu od 24 godine. Najnoviji originalni naslov u franšizi je i najprodavaniji.

Resident Evil 7 je ostavio značajan pečat na popularni serijal ali i kompletan horor žanr igara. Igra je ostvarila uspeh i komercijalno, ali je imala i odlične recenzije. Sa prodatih 7,9 miliona primeraka, Resident Evil 7 je najbolje prodavani individualni naslov u Resident Evil serijalu.

Pored ovoga, RE7 je i druga najprodavanija Capcomova individualna igra, iza Monster Hunter World koji je prodat u 16,1 milion primeraka. Ostale igre u Capcomovih Top 5 su takođe iz Resident evil serijala: Resident Evil 5 (7,7 miliona), Resident Evil 6 (7,6 miliona) i Resident Evil 2 rimejk (7,2 miliona).

Capcom trenutno radi na narednoj igri u popularnom serijalu – Resident Evil VIII: Village, čija se objava očekuje tokom 2021. godine. Takođe, postoje glasine o objavi Resident Evil 4 rimejka, koji bi mogao stići 2022. godine.

Izvor: KitGuru/Benchmark

Danas objavljeno

Optuživali ga za “kriminalno rudarenje”, danas je milijarder

V.R.

WhatsApp postaje manje koristan ako ne prihvatite njegove nove uslove

V.R.

Navodni renderi Sharp Aquos R6 telefona sa Leica kamerama, procurili na internet

V.R.

Ostavite komentar