Resident Evil serijal prodat u preko 103 miliona primjeraka, RE7 je najprodavaniji naslov - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Resident Evil serijal prodat u preko 103 miliona primjeraka, RE7 je najprodavaniji naslov

Capcom je objavio najnoviju prodajnu statistiku, koja pokazuje da je Resident Evil serijal igara prodat u preko 103 miliona primeraka u rasponu od 24 godine. Najnoviji originalni naslov u franšizi je i najprodavaniji.

Resident Evil 7 je ostavio značajan pečat na popularni serijal ali i kompletan horor žanr igara. Igra je ostvarila uspeh i komercijalno, ali je imala i odlične recenzije. Sa prodatih 7,9 miliona primeraka, Resident Evil 7 je najbolje prodavani individualni naslov u Resident Evil serijalu.

Pored ovoga, RE7 je i druga najprodavanija Capcomova individualna igra, iza Monster Hunter World koji je prodat u 16,1 milion primeraka. Ostale igre u Capcomovih Top 5 su takođe iz Resident evil serijala: Resident Evil 5 (7,7 miliona), Resident Evil 6 (7,6 miliona) i Resident Evil 2 rimejk (7,2 miliona).

Capcom trenutno radi na narednoj igri u popularnom serijalu – Resident Evil VIII: Village, čija se objava očekuje tokom 2021. godine. Takođe, postoje glasine o objavi Resident Evil 4 rimejka, koji bi mogao stići 2022. godine.

Izvor: KitGuru/Benchmark

Danas objavljeno

Netfliks koristi više od 214 miliona ljudi

Zeljka

Fejsbuk sledeće nedjelje mijenja ime: Šta još neće biti isto kao prije?

Zeljka

Sony se sprema za objavu A7 IV foto-aparata

Vanja A

Ostavite komentar