19. Septembra 2020.

Republika Srpska: Na bolničkom liječenju zbog korone 173 osobe

Big Portal

Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci liječe se 52 osobe, a najviše je onih kod kojih je virusa doveo do srednje teške kliničke slike 30 ljudi, dok tešku kliničku sliku imaju četiri pacijenta. U ovoj ustanovi je životno ugroženo 13 pacijenata, a svi oni su priključeni na respiratore, dok kiseoničku masku koristi devet pacijenata.

Na respiratorima je, uz to, još pet pacijenata koji se liječe u drugim bolnicama u Srpskoj, od čega dvije u bolnici u Doboju, a po jedan pacijent u bolnicama u Foči, Bijeljini i Gradišci.

U dobojskoj bolnici je trenutno na liječenju 49 pacijenata, u Foči 24 osobe, u Istočnom Sarajevu 15, u Gradišci devet pacijenata, u Prijedoru je osam pacijenata, po šest je smješteno u Zvorniku i Bijeljini, a četiri pacijenta se liječe u bolnici u Trebinju.

Po posljednjim podacima Instituta, do sada se od virusa korona u Srpskoj oporavilo 5.603 osobe, od čega najviše iz Banjaluke – 1.073, dok je ukupno 290 ljudi izgubilo bitku sa koronom, od kojih pet u posljednja 24 časa.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare