"Republika Srpska će donirati vakcine Federaciji BiH" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“Republika Srpska će donirati vakcine Federaciji BiH”

Republika Srpska će određeni broj vakcina donirati Medicinskom fakultetu u Tuzli i Domu zdravlja u Mostaru, te prije svega lokalnim zajednicama u Federaciji BiH (FBiH) u kojima žive Srbi.

Rekao je ovo danas premijer Republike Srpske Radovan Višković, prilikom dočeka kontingenta od 290.000 doza vakcina protiv virusa korona. Od navedenog broja vakcina koje su danas stigle u Srpsku, 240.000 su kineske sinopharm, a 50.000 sputnjik v.

Višković je rekao da će Republika Srpska načelno prihvatiti donaciju vakcina iz Azerbejdžana, te da će cijeli kontingent biti ustupljen FBiH, kako bi Srpska pokazala soldarnost, da u tom entitetu bude vakcinisan što veći broj građana.

Višković je pozvao građane Republike Srpske, bez obzira na dob i pol, da iskoriste svoje zakonsko pravo i da se vakcinišu jer je to, kako je naglasio, jedini način zaštite i borbe protiv virusa korona.

On je naglasio da je do sada u Republiku Srpsku, bez ove pošiljke, stiglo oko 580.000 doza, te dodao da se narednih dana očekuje još donacija.

“Narednih dana trebalo bi da stigne i 50.000 doza ruske vakcine sputnjik v, druga doza, čime bi Srpska imala više od milion vakcina, što znači da bi u nekom narednom periodu moglo da se vakciniše 50 odsto građana”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Danas objavljeno

“Crni” ili “istorijski” dan? Referendum prelomio – dok drugi i dalje raspravljaju, oni su odlučno rekli “Da”

M.

Talibanska vjerska policija odlučila: Još jedna zabrana stupa na snagu

M.

SPD i CDU/CSU vode tjesnu borbu za prvo mjesto

M.

Ostavite komentar