Republički štab produžio mjere - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Republički štab produžio mjere

Republički štab za vanredne situacije produžio je danas do 25. marta postojeće mjere, koji su utvrđene na prošloj sjednici Štaba, održanoj 11. marta.

U narednim danima biće pojačane kontrole provođenja zaštitnih mjera u svim gradovima i opštinama, kako bi se stanovništvo zaštitilo u što većoj mjeri.

  • S tim ciljem, u narednim danima biće oformljeni posebni kontrolni timovi, koje će sačinjavati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, komunalne policije i inspekcije. Republički štab apeluje na građane da se u cilju zaštite zdravlja pridržavaju propisanih mjera – ističe se u saopštenju Vlade Srpske.

Takođe, Republički štab za vanredne situacije apelovao je na gradske i opštinske štabove da prate epidemiološku situaciju u svojim lokalnim zajednicama, te im ukazao da, u slučaju potrebe, mogu da donose i restriktivnije mjere od onih koje donosi Republički štab.

  • Zbog pogoršane epidemilioške situacije, Republički štab za vanredne situacije ostaje u stalnom zasijedanju, a, naredna sjednica Štaba je zakazana za sutra – ističe se u saopštenju.

Danas objavljeno

“Zatvarate granicu? Pa dobro; A šta ako to uradim ja?”

M.

Haos u najavi? Ukrajina gomila vojsku u Donbasu

M.

U pritvoru tinejdžer osumnjičen za pucnjavu u Mičigenu, troje ranjenih u teškom stanju

M.

Ostavite komentar