Republički štab održao telefonsku sjednicu: Mjere sprečavanja širenja korona virusa produžene do 16. avgusta - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Republički štab održao telefonsku sjednicu: Mjere sprečavanja širenja korona virusa produžene do 16. avgusta

Republički štab za vanredne situacije je na održanoj telefonskoj sjednici postojeće mjere produžio do 16. avgusta ove godine.

S ciljem sprečavanja širenja korona virusa, do 16. avgusta zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 120 osoba, te sva privatna okupljanja u grupama većim od 70 osoba.

Oganičeno je radno vrijeme od šest ujutru do ponoći svim restoranima i kafanama, bez obzira na to da li posluju samostalno ili u sklopu benzinskih pumpi, hotela i slično. Od šest ujutru do ponoći, mogu raditi kladionice i kazina. Noćnim klubovima je, uz poštovanje mjera, dozvoljen rad od šest ujutru do dva časa iza ponoći. Dragstori će noću moći da rade samo šaltersku prodaju.

Izvjesni izuzeci su mogući kad su u pitanju festivali i takmičenja na otvorenom, takođe uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Maske su u zatvorenom obavezne, kao i rastojanje od dva metra između osoba, takođe preporučuje se da se na otvorenom, ako se ne može ispoštovati distanca, maske takođe nose.

U šoping centrima i na tržnicama obavezni su kovid redari, koji kontrolišu poštivanje mjera prevencije širenja zaraze.

(BN)

Danas objavljeno

Krivokapić preuzeo funkciju ministra pravde Crne Gore

M.

Upozorenje: “Nova runda sukoba”

M.

Zelenski jasan: “Ne planiramo”

M.

Ostavite komentar