Republički štab donio nove odluke - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Republički štab donio nove odluke

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici razmatrao je epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj. U pogledu epidemiološke situacije, u trećoj smo sedmici manjeg broja ukupno zaraženih.

  • U pogledu epidemiološke situacije, u trećoj smo sedmici manjeg broja ukupno zaraženih – saopšteno je iz Vlade Srpske.

Istovremeno, u padu je i broj lica koja su hospitalizovana u zdravstvenim ustanovama.

U prethodnih 24 časa ukupan broj hospitalizovanih lica je 1.067, dok je na dan 6. aprila bilo 1.461 hospitalizovanih i od tada se u najvećem broju dana uočava opadanje boja hospitalizovanih lica.

Republički štab za vanredne situacije danas je donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj.

Prema ovom Zaključku od danas, 23.04.2021. godine, dozvoljava se rad skijalištima i skijaškim centrima.

Takođe, Republički štab odlučio je da od ponedjeljka, 26.04.2021. dozvoli rad pozorišta.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je Zaključak o donaciji Nestle Adriatic BH d.o.o. BiH, te dao saglasnost da se donacija u iznosu od 37.240 CHF, utvrđena od strane Savjeta ministara, uplati ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u svrhu nabavka vakcina i vakcinalnog materijala potrebnog za imunizaciju.

Republički štab za vanredne situacije zadužio je ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da u skladu sa pozitivno pravnim propisima realizuje predmetnu donaciju i da o istom informiše Republički štab za vanredne situacije.

Danas objavljeno

“Osvanuo” grafit tzv. UČK na kući u srpskoj opštini Klokot

M.

Mi smo spremni na dogovor, Priština očigledno nije

M.

“U zemlji se pojavio vladar iz senke”

M.

Ostavite komentar