Republički štab donio NOVE MJERE: U Srpskoj se zatvaraju škole, kafići, tržni centri i frizerski saloni na sedam dana - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Republički štab donio NOVE MJERE: U Srpskoj se zatvaraju škole, kafići, tržni centri i frizerski saloni na sedam dana

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, zabranjen je rad ugostiteljskim objektima, te obavljanje uslužnih djelatnosti, rekla je nakon današnje sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije ministar trgovine i turizma Suzana Gašić.

Riječ je o frizerskim i kozmetičkim salonima, a zabranjen je i rad bazenima, skijalištima, tržnim centrima, priređivačima na sreću i ustanova kulture pozirišta, bisokopi i slično.Naglašava da je riječ o mjestima gdje se skuplja veći broj ljudima.– Mjere se donose na sedam dana. Pozivam građane da doprinesu sprečavanju širenja virusa – poručila je Gašićeva.

Riječ je o frizerskim i kozmetičkim salonima, a zabranjen je i rad bazenima, skijalištima, tržnim centrima, priređivačima na sreću i ustanova kulture pozirišta, bisokopi i slično.Naglašava da je riječ o mjestima gdje se skuplja veći broj ljudima.

– Mjere se donose na sedam dana. Pozivam građane da doprinesu sprečavanju širenja virusa – poručila je Gašićeva.

Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike SrpskeS, kaže da je određeni broj škola zahtijevao prebacivanje na onlajn nastavu. Riječ je o 12 škola u Srpskoj.

– Predložili smo Štabu da obustavimo kompletnu nastavu u svim osnovnim i srednjim školama, na sedam dana. Nastava će biti organizovana onlajn. Situaciju ćemo dalje pratiti – rekla je Trivićeva.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Uhapšen Srbin iz Hrvatske Kostajnice

M.

Ostavite komentar