Republički praznik i neradni dan: Evo kako će Banjaluka “da funkcioniše” 21. novembra - BIGportal.ba
Banja Luka

Republički praznik i neradni dan: Evo kako će Banjaluka “da funkcioniše” 21. novembra

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini – 21. novembar je prema odredbama Zakona o praznicima Republike Srpske republički praznik koji se praznuje jedan dan.

Prema tački 7. Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjaluka ), subjekti obuhvaćeni istom ne rade na dan republičkog praznika, a izuzetno, prema tački 7. Odluke, mogu da rade :

u vremenu od 00.00 do 24 časa – pravna i fizička lica koja obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača i prodaje istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“; trgovinski objekti u autobuskoj i željezničkoj stanici i na benzinskim pumpnim stanicama;

u vremenu od 8 do 21 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.
Ugostiteljski objekti na području grada Banjaluka, prema članu 13. Odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banjaluke (“Službeni glasnik Grada Banjaluka“, br. 14/12, 16/14, 16/15, 39/16 i 26/17), u dane republičkih i vjerskih praznika ne moraju da rade (rad im nije zabranjen), saopšteno je iz Gradske uprave.

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 24.01.2022.godine

Vanja A

U nedjelju obustava saobraćaja u centru Banjaluke

M.

Danas prva i treća doza Fajzera: Nervoza u redu na vakcinalnom punktu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar