Reprezentativac samoproglašenog Kosova: Moj dom je Beograd - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Reprezentativac samoproglašenog Kosova: Moj dom je Beograd

Član selekcije tzv. Kosova i nesuđeni reprezentativac Makedonije Suad Sahiti kao svoj dom vidi Beograd.

Fudbaler Visle Plok to je izjavio u razgovoru za poljski “Pilkarskie Balkany”.

Mnoge je iznenadio odgovorom na pitanje koji je njegov dom.

“Beograd je moj dom. Rođen sam i odrastao tamo. Takođe, imam porodicu u Prištini. Ovde mi nije lako, posljednjih nekoliko mjeseci su bili teški. Daleko sam od onih koje volim, privikavam se da živim sam. Dani su mi drugačiji, čujem se telefonom sa familijom, gledam serije i igram igrice”, rekao je Sahiti.

Posjeduje pasoš samoproglašenog Kosova, kao i Sjeverne Makedonije.

“Kada sam igrao tamo (u Sjevernoj Makedoniji), oni su mi slali jasne signale da me žele u reprezentaciji. Makedonci su tada imali dobar tim, bili su na Evropskom prvenstvu. Ja sam pomislio ‘zašto da ne’, želio sam da probam. Mlad igrač može da promijeni reprezentaciju i ja sam bio blizu to da uradim, ali je nastao problem sa papirologijom”, ističe ofanzivac Visle.

”U mlađim kategorijama sam igrao i za Albaniju, a imao sam priliku da igram za Makedoniju. Tada sam dobio njihov pasoš koji i danas koristim”, objašnjava Sahiti.

Ali kako sam kaže, odlično priča srpski jezik i politika ga uopšte ne zanima.

”Potpuno sam nezainteresovan za politiku. Imam prijatelje Srbe, imam prijatelje Albance. Ne dijelim ljude na taj način. Cijeli Balkan je predivan i pun fantastičnih ljudi. Imam porodicu Beogradu i Prištini, svi oni bi željeli da se politički problemi rješavaju u miru. Prije 40 godina, u zajedničkoj državi, nije bilo većih incidenata. Moja porodica nikada nije imala problem u Beogradu. Tako treba da bude i u sportu. Ne treba miješati politiku. Nadam se da će se konflikti završiti i da će svi moći da žive u miru”.

Kako uporediti Beograd i Prištinu?

”Svi znamo šta je Beograd! Ogroman grad, prepun mogućnosti, u kom je prelijepo živjeti. Sve što ti treba postoji u njemu. Priština je manja, ali se ja osjećam lijepo tamo. Ja sam Kosovar. Imam mnogo prijatelja, pričam na svom jeziku, mogu da kažem bilo šta. kada imam mogućnosti, trudim se da provodim vrijeme sa svojim voljenima u tom gradu”, kaže Suad Sahiti.

(B92)

Danas objavljeno

Bez publike u Njemačkoj na Novogodišnjoj turneji

Vanja A

Bregar pred Ruse: Ispunili smo cilj

Vanja A

Đokoviću ispunjena želja – Dejvis kup kao nikad prije

Vanja A

Ostavite komentar