25. Decembra 2019.

Reprezentaciju Srbije zamijenio Gruzijom!

Big Portal

Vapenski će prvi put predstavljati Gruziju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti u januaru naredne godine.

Levoruki vaterpolista je sa “delfinima” osvojio evropsku bronzu 2010. u Zagrebu, ali već sledeće godine nije ušao u prvih 13. I kada se pomirio da više neće igrati na velikoj sceni, pozvali su ga Gruzini da im pomogne.

“Kod nas je prejaka konkurencija, na mojoj poziciji neprikosnoveni su Filip Filipović i Dušan Mandić, tako da sam se odlučio za drugu selekciju. Motiv je čisto sportski, želja da što duže igram vrhunski vaterpolo. Pozvali su me pre godinu dana, ponudili dobre uslove, morao sam da se preselim u Tbilisi, zaigram za Dinamo kako bih stekao pravo da igram za Gruziju“, priča Vapenski, prenose “Novosti”.

Dete Vojvodine, ljubimac navijača Crvene zvezde, s kojom je 2013. osvojio titulu prvaka Evrope, inostranu karijeru je gradio u mađarskom Egeru i italijanskoj Ortiđi. On se tako pridružio našim bivšim reprezentativcima koji nose kapicu druge selekcije, kao što su Soro (Brazil), Marković, Vuksanović (Kazahstan), Kovačević (Francuska)…

“Ja sam još pre šest-sedam godina shvatio da za mene nema mesta u našem najboljem timu. Igrao sam i u mandatu Dejana Savića, a posle razgovora se selektorom shvatio sam šta je za mene najbolje. Realan sam, svestan da su Filipović i Mandić svetske zvezde, bolji i nema zle krvi. Sve, dok me Jovo Popović, tadašnji selektor Gruzije nije kontaktirao nisam ni razmišljao da igram za drugu zemlju. Ali, nisam pogrešio što sam prihvatio ponudu“, dodaje Vapenski.

Naš as nije jedini stranac u Gruziji. Odranije za njih igraju Crnogorac Crepulja i Hrvati Jelača i Elez, a od ove sezone i Italijan Balardi.

Napustio Italiju i prešao gruzijski Dinamo kako bi stekao državljanstvo pre godinu dana

“Pozvali su me pre godinu dana, ponudili dobre uslove, morao sam da se preselim u Tbilisi, zaigram za Dinamo kako bih stekao pravo da igram za Gruziju”, priča Vapenski.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare