Renderi Google Pixel 6a otkrivaju dizajn sličan Pixel 6 modelu - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Renderi Google Pixel 6a otkrivaju dizajn sličan Pixel 6 modelu

Nakon godina eksperimentisanja, Google je konačno postigao nešto jedinstveno sa Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro modelima. Telefoni nude jedinstveni modul zadnje kamere nalik viziru kako bi se istakli. Sada se očekuje i lansiranje Google Pixel 6a modela, za koji se očekuje da će biti uređaj srednjeg ranga zasnovan na flagship seriji. Danas nam 91mobiles donosi prvi pogled na Google Pixel 6a. Google Pixel 6a se prikazuje na renderima zahvaljujući leaksteru Stivu Hemerstoferu na mrežama poznatijem kao @OnLeaks.

Google Pixel 6a deli isti jezik dizajna kao i njegova starija braća, Pixel 6 i Pixel 6 Pro. Počevši od prednje strane, Pixel 6a će imati 6,2-inčni ravni OLED ekran sa jednom centralnom kamerom u rupi na vrhu ekrana centralno i skenerom otiska prsta na ekranu. Postoje dve zadnje kamere i jedan LED blic smešten u modulu nalik viziru sličnom onom na Pixel-u 6.
Iz ovih rendera, možemo videti da će Pixel 6a imati staklenu poleđinu i dvobojnu završnu obradu. Na desnoj strani okvira možemo videti taster za jačinu zvuka i tastere za napajanje. Dugmad za jačinu zvuka izgledaju kao da su u malo čudnom položaju s obzirom na veličinu uređaja. Telefon će imati otprilike 152,2 x 71,8 x 8,7 mm (10,4 mm uključujući izbočenje zadnje kamere).

Na dnu vidimo USB tip-C port zajedno sa dve rešetke, jednu za zvučnik i jednu za mikrofon. Na sve četiri strane nalaze se izrezi za antenu, a kućište SIM kartice se nalazi na levoj strani uređaja.

Google Pixel 5a koji je predstavljen u avgustu imao je prilično skromne specifikacije kao što su Snapdragon 765G i zadnje kamere od 12MP+16MP. Tako da očekujemo da će Pixel 6a biti korak dalje u odnosu na svog prethodnika. Telefon bi mogao imati Tensor procesor srednjeg ranga poput Tensor lite ili čak Snapdragon 778G, ali trenutno je ovo u domenu nagađanja.

S obzirom da su njegova starija braća imala povećan hardver kamere, možemo očekivati nešto slično i kod Pixel 6a. Primarna kamera može biti ista kao i Pixel 6, odnosno senzor Samsung ISOCELL GN1 od 50 megapiksela.

Pixel 6a takođe može doći sa 6 GB ili 8 GB RAM-a i do 128 GB interne memorije. Pošto je Pixel sav u vezi sa softverskim iskustvom, očekujemo da će telefon biti lansiran sa Androidom 12 iz kutije, sa softverskom podrškom do 3 godine i bezbednosnim ažuriranjima do 5 godina.

Danas objavljeno

Instagram radi na uvođenju plaćene verifikacije profila

Zeljka

Google se uplašio? Sprema svoju vještačku inteligenciju sa kojom ćemo moći da komuniciramo

Zeljka

Na prodaju iPhone prve generacije: Evo koliko košta komad istorije

Zeljka

Ostavite komentar