3. Novembra 2019.

Renault želi da prvi lansira električni “hot hatch”

Big Portal

O sportskom Renaultu na struju spekuliše se već neko vreme, naročito otkako je 2017. francuski proizvođač predstavio Zoe e-Sport EV koncept. Iako su od tada prošle dve godine, kako objašnjavaju Renaultu, čeka se pravi trenutak za lansiranje jednog takvog automobila, prenosi B92.

“Tražimo način da strast prema automobilima sa visokim performansama učinimo društveno prihvatljivom”, rekao je za Autocar šef kompanije za planiranje proizvoda, Ali Kassai.

“Verujem da je Renault u najboljem položaju da prvi ponudi takav automobil, pre svega zbog naše uloge lidera u razvoju električnih automobila, ali i zato što smo jedan od važnih igrača kada je reč o automobilima sa sportskim performansama.”

“To će se dogoditi onog dana kada budu otklonjene tehnološke prepreke. To znači da takav električni automobil treba da ima visoke performanse, ali i održivost performansi i ekonomski smisao”, dodaje Kassai.

Raniji izveštaji nagoveštavali su da bi Renault Zoe RS mogao da preuzme ulogu Clia RS u tom automobilskom segmentu, pošto francuski proizvođač smatra da tradicionalni “hot hatch” modeli više nisu održivi na današnjem tržištu.

Na pitanje o mogućem datumu lansiranja električnog “hot hatch” automobila, Kassai je rekao:

“To mora biti što pre, jer smo do sada bili lider u razvoju EV vozila, tako da moramo zadržati tu poziciju. Nadam se da ćemo ga predstaviti za tri godine.”

Ipak, Renault se ne odriče ni svojih RS modela sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

“Nećemo izneveriti naše fanove”, dodao je Kassai. “Sve dok možemo da ponudimo ove automobile u okviru zadatih ekoloških regulativa, mi ćemo to i činiti.”

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare