16. Maja 2020.

Renault ukida neke modele, koji su najugroženiji?

Big Portal

Prema najnovijim izveštajima, Renault preispituje ekonomsku opravdanost postojanja određenih modela iz svoje game, pa bi u skoroj budućnosti pojedina vozila sa dugom tradicijom mogla da budu ukinuta, prenosi Rojters.

Kao zamena za ove automobile trebalo bi da stignu novi SUV/krosover modeli, za kojima trenutno vlada veće interesovanje kupaca.

Izvor blizak kompaniji navodi da su minivan vozila Scenic Espace među kandidatima za “odstrel”, a najverovatnije će im se pridružiti i limuzina Talisman.

Ukidanje ova tri modela navodno je deo plana koj francuskom proizvođaču treba da donese uštedu od 2 milijarde evra u naredne tri godine.

Lista modela kojima se predviđa kraj nije konačna, ali su pomenuta tri imena prva na udaru i gotovo sigurno neće dočekati sledeću generaciju, tvrdi isti izvor.

I dok je Talisman relativno nov model, koji je pre nekoliko godina nasledio dva automobila iz Renaulta – Lagunu Latitude, Scenic i Espace su etablirana MPV vozila bez kojih je ponuda modela francuske marke bila nezamisliva u poslednje tri decenije.

Ime Scenic datira od 1996. godine, a trenutno je aktuelna četvrta generacija ovog kompaktnog MPV vozila, dok se Espace proizvodi još od 1984. i do sada je na tržište izbačeno pet generacija ovog minivana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare