Renault osvježio Megane limuzinu - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Renault osvježio Megane limuzinu

Zahvaljujući Renaultu na tržištu još uvijek ima dostupnih limuzina odličnog izgleda.

Tu prije svega mislimo na Talismana, koji i nakon redizajna izgleda vrlo atraktivno. A idemo li dalje kroz Renaultovu gamu, doći ćemo do modela Megane, koji je nedavno osvježen.

Međutim ne i limuzinska izvedba, koja je tek sada došla na red.

Možda je najnepraktičnija od ponuđenih karoserijskih izvedbi, ali limuzina je limuzina i nema sumnje kako je najprofinjenija i najbolje odolijeva godinama. Posebno kod Megane čiju sedan verziju mnogi miješaju upravo s većim Talismanom.

Novosti su iste kao i kod ostalih karoserijskih izvedbi pa su tako novine najbolje vidljive na novim LED svjetlima oblika slova C sprijeda i razvučenim od pozadi. Novi je i dizajn branika, nazad “lažnim” s dvostrukim auspuhom. Bok je ostao isti uz jedinu malu novost u vidu novog dizajna feluga obima do 18 inča.

Nešto uočljivije promjene dogodile su se u kabini. Digitalni kokpit je oplemenjen čitljivijim i većim ekranima (9,3 i 10,2 inča), a tu je i nova generacija infotainmenta. Navigacija sada uključuje i online informacije te traženje adresa putem Google servisa. Sjedište vozača je električno podesivo, a od premium detalja valja spomenuti retrovizor bez ivice te hrom finiš prekidača klime.

Zanimljivo, u ponudi motora nema hibrida. Očigledno su u Renaultu procijenili kako limuzine voze konzervativniji vozači, što je donekle i tačno. Ali šteta za taksi-prevoznike kojima bi ta opcija mogla biti zanimljiva. Ponuda zato kreće 1.0 TCE benzincem sa 115 KS i šest-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Dalje slijedi odličan 1.3 TCE sa 140 KS i s EDC mjenjačem. Konačno, kupcima se nudi i 1.5 Blue dCi dizelaš sa 115 KS.

Renault proizvodi Megane Sedam u turskim pogonima, a na naše ceste dolazi početkom iduće godine.

(index.hr)

Danas objavljeno

Ford Tourneo Custom: od dizela do pune elektrike

Vanja A

Preminuo bivši vozač Ferarija

Vanja A

Istorijski preokret: Volkswagen više nije najprodavaniji u Kini

V.R.

Ostavite komentar