Renault i Mercedes podijelili nagradu za kombi godine - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Renault i Mercedes podijelili nagradu za kombi godine

Renault Kangoo Van i Mercedes Citan su proglašeni za najbolja mala komercijalna vozila za 2022. godinu.

Novi Kangoo Van i druga generacija sestrinskog modela Mercedesa Citan osvojili su prestižnu nagradu u konkurenciji 14 lakih privrednih vozila iz 11 automobilskih brendova, a ceremonija dodele priznanja održana je 17. novembra u Lionu, u Francuskoj.

Za najbolje male teretnjake 2022. godine ova dva modela zasnovana na istoj mehaničkoj platformi proglašen su od strane žirija sastavljenog 24 vodeća novinara specijalizovana za laka privredna, industrijska i transportna vozila.

Glavni kriterijumi za odabir pobednika bili su efikasnost, bezbednost, održivost i nivo dostignutih ekoloških standarda.

Inače, Kangoo je od predstavljanja 1997. do sada imao tri generacije, a u putničkoj i teretnoj verziji prodat je ukupno u 4,3 miliona primeraka.

Ovo je četvrti put da neko lako privredno vozilo marke Renault osvaja nagradu za “Međunarodni kombi godine”. Tu čast do sada su imali Master (1998.), Trafic (2002.) i Kangoo Z.E. (2012.).

Sestrinski Mercerdes Citan druge generacije je kao i njegov prethodnih nastao u saradnji sa Francuzima, a debitovao je u avgustu ove godine.

Takođe ima dve verzije – putničku i teretnu.

Danas objavljeno

Honda oživljava džepnu mašinu

Vanja A

Android Auto je dobio sjajna podešavanja, noviteti koji će vas definitivno privući

Vanja A

Platila policiji gorivo – izdali saopštenje

Vanja A

Ostavite komentar