8. Novembra 2022.

Renault i kineski Geely osnivaju zajedničko preduzeće

Big Portal

Ovo je najnoviji u nizu koraka koje je francuska kompanija preduzela u okviru kompleksnog restrukturiranja, prenosi Rojters.

Pored širenja svog poslovanja sa vozila koja su opremljena motorima sa unutrašnjim sagorevanjem na električne automobile, Renault nastoji da obnovi savez sa Nissanom, sa ciljem da ubedi japanskog partnera da investira u njegove nove projekte koji se tiču elektrifikacije automobila.

Zajedničko preduzeće francuskog proizvođača sa Kinezima zapošljavaće 19.000 ljudi u 17 fabrika i tri centra za istraživanje i razvoj, saopštile su dve kompanije, dodajući da očekuju da će postići finalni sporazum i pokrenuti novu kompaniju 2023. godine.

Preliminarni sporazum dolazi nakon najmanje tri meseca pregovora i neobavezujući je, rekao je za Rojters jedan izvor upoznat sa uslovima sporazuma.

Nova firma će biti smeštena u Londonu. Dve kompanije nisu u saopštenju navele detalje i druge finansijske uslove, ali su otkrile da će novo preduzeće, kada proradi, imati kapacitet za isporuku oko pet miliona motora i hibridnih sistema godišnje.

Renault i Geely već imaju zajedničko preduzeće u Južnoj Koreji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare