Renault Clio proslavio 30. rođendan - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Renault Clio proslavio 30. rođendan

Punih je 30 godina prošlo otkako je Renault okrenuo veliku stranicu i “peticu” zamijenio modelom Clio. Od prvog predstavljanja 1990. Clio je prodan u više od 15 miliona primjeraka, čime je postao globalni bestseler Renaulta.

Najčešće je nosio titulu omiljenog automobila Francuza, a na tronu B segmenta u Evropi nalazi se od 2013.

Tokom godina, Renault je uspješno čuvao DNK izvornog modela nudeći u svakoj generaciji više. Odnedavno se družimo s petom generacijom modela i prisjećamo se priča koje su obilježile prethodnike.

Slavni Clio prve generacije kod mnogih će ostati upamćen po praktičnosti i udobnosti, ali i po fantastičnoj Williams izvedbi. S drugom generacijom dolazi planetarni uspjeh, još više komfora i brojne specijalne izvedbe. S jedne strane, ovaj je model nosio i potpis slavne skijaške porodice, a s druge je bio tu beskompromisni V6.

Clio sazrijeva i pritom podiže standarde da bi s petom generacijom dosegao vrhunac kao kompletno porodično vozilo, prvi put dostupno s E-TECH hibridom.

Kako bi obilježio ovu veliku obljetnicu, Renaultov digitalni tim pokrenuo je akciju pod nazivom #CLIOGENERATION. Princip je jednostavan: gotovo svako ima svoju priču s Clijom. Renault na svojim društvenim mrežama dijeli arhivske fotografije i videozapise, intervjue s osobama koje su učestvovale u razvoju. 

Nezavisne

Danas objavljeno

Kineska kompanija Pony.ai planira pokretanje robotaksi servisa u Kaliforniji

Zeljka

No comment: Patike Ferrari ION F by Puma

Zeljka

Produženi Range Rover Evoque L

Zeljka

Ostavite komentar